Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP 100 YAŞINDA

CHP’nin kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Cumhuriyet Halk Partisi, bizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 16:39
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
CHP 100 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunmayla başlayan, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden törende konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Cumhuriyet Halk Partisi köklerinin 6 temel ilkeye dayanan asırlık bir çınardır” dedi. Kahraman konuşmasında “100 yıllık bir kurumun, 100 yıllık çınar ağacının gölgesinde toplanan bizler, çınar ağacının yapraklarındaki ağırlığı omuzlarımızda taşıyoruz ve omuzlarımıza yüklenen bu sorumluluğun farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi bizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Ve biz en temel görevimizin, bu emanete sahip çıkmak olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi asırlık bir yolculuğa, Cumhuriyet ile yolculuk etmiş ve dünyada 100 yaşına erişmiş sayılı siyasi partilerden biri olma şerefine sahiptir. Ve bugün Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanan değerli partililer; çınarımızın köklenip güçlendiği 100’üncü yılında aynı yolda yürümekten gurur duyduğumuz önderimiz, liderimiz, ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetçileri olarak, 100’üncü yıla şahitlik edenler olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu düşüncelerle başta partimizin ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla hoş geldin diyor, 100’üncü yılımızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve partililer katıldı.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.