Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerkezoğlu: İnsanca yaşanacak bir ücret olsun

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Saraçlar Caddesi’nde yaptığı basın açıklamasında bugün toplanan asgari ücret belirme komisyonuna dikkat çekerek “İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 15:16
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Çerkezoğlu: İnsanca yaşanacak bir ücret olsun

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde Tekirdağ ve Kırklareli Bölgesinden DİSK’e bağlı sendika başkanlarının, yöneticilerinin ve üyelerinin de bulunduğu bir basın açıklaması yaptı. Çerkezoğlu, bugün asgari ücret tespit komisyonunun 2024 yılında uygulanacak milyonlarca işçinin, emekçinin alacağı asgari ücreti belirlemek için toplantılara başladığını belirterek “Bizler de tam olarak bunun için buradayız” dedi. DİSK’in yaklaşık 2 yıldır alanlarda olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, meydanlarda devam ettirdiği “gelirde adalet, vergide adalet” mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

“DİSK İÇİN, İŞÇİ SINIFI İÇİN BU İŞ BURADA BİTMEZ”

Çerkezoğlu, asgari ücrette ve tüm ücretlerde enflasyon nedeniyle oluşan kaybın giderilmesini istediklerini belirterek “‘Bir asgari ücret belirleriz bu işi bitiririz’ diyenler bilsinler ki, asgari ücrete yapılan zammı hiç etmeye çalışanlar bilsinler ki, DİSK için Türkiye işçi sınıfı için bu iş burada bitmez. Gerçekten o kadar yüksek enflasyonlu bir sürece girdik ki, bugün aldığımızı yarın aynı fiyata alamadığımız bir süreçteyiz. Dolayısıyla bizim aralık ayında söyleyeceğimiz bir rakam zamlı asgari ücreti alacağımız 1 Şubat’a kadar uçup gidecek. O nedenle biz artık asgari ücrette rakamların peşinden koşmak istemiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. İşçinin ailesiyle birlikte yaşayabileceği bir ücret olsun istiyoruz. Türkiye’de hala asgari ücret tek bir işçi üzerinden hesaplanıyor. Oysa hepimizin bir ailesi var. Bir işçinin ailesiyle birlikte yaşayabileceği geçim ücreti olabilmesi için insanca yaşayacak bir ücret olması için asgari ücretin mücadelemizi büyütmeye kararlıyız” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Çerkezoğlu'nun açıklamalarını desteklediğini ifade etti.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.