Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÇELTİK FİYATI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), çeltik fiyatlarını açıklamasının ardından CHP Havsa önceki dönem ilçe Başkanı Hüseyin Özden fiyatların yetersiz olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 16:38
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ÇELTİK FİYATI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI”

Çeltik hasadının neredeyse tamamlanmış olduğunu ve TMO’nun fiyatları daha yeni açıkladığını söyleyen önceki dönem CHP Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden açıklanan fiyatın çeltik üreticisini memnun etmediğini belirtti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Hüseyin Özden açıklamasında şunlara yer verdi:

“TMO nihayet fiyatları açıkladı. Açıklanan fiyatlar, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için alım fiyatı ton başına 24 bin TL, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 23 bin TL ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 20 bin TL.

Fakat TMO tarafından açıklanan çeltik fiyatları, üreticilerin beklentilerini karşılamadı. Fiyatlar çiftçilerin emeklerini adeta değersizleştiriyor gibi görünüyor. Çeltik üreticiliği uzun vadeli bir çaba gerektirir ve üreticiler, maliyetlerini karşılayabilmek ve adil bir kazanç elde edebilmek için makul bir alım fiyatına ihtiyaç duyar.

Çiftçilerin bu fiyatları hayal kırıklığıyla karşılaması, tarım sektöründe yaşanan zorlukları ve gelir adaletsizliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Tarım, ülkelerin gıda güvencesi ve ekonomik istikrarı için kritik bir sektördür ve çiftçilerin adil bir şekilde tazmin edilmeleri büyük önem taşır.

Bu nedenle, fiyat politikaları ve tarım destekleri konusundaki politika değişiklikleri, çeltik üreticileri ve diğer tarım üreticilerinin daha sürdürülebilir ve adil bir şekilde yaşayabilmeleri için gözden geçirilmelidir. Çiftçilerin emeklerinin ve katkılarının karşılığını alabilmeleri, ülkenin tarım sektörünün güçlenmesine ve gıda güvencesinin sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sağlayacaktır.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.