Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeker; “Hiç konut satışımız yok”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, banka faizlerindeki artışın Edirne’deki konut satışlarını bitirme noktasına getirdiğini açıklarken; “Şu anda hiç konut satışımız yok. Telefonlarımız dahi çalmıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 18:21
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Çeker; “Hiç konut satışımız yok”

Türkiye’de son dönemde banka faizlerindeki artış, Edirne’de konut satışlarını bitme seviyesine getirdi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, bankaların yüzde 60 seviyelerinde faiz vermesinin, parası olanların dahi konut almayarak parasını bankaya yatırmalarına sebep olduğunu söyledi.

Çeker, banka faizlerinde özellikle son birkaç ayda ciddi bir artış olduğunu söyleyerek; “Bu da konut satışlarını ciddi derecede etkiledi. En son hükümet faizlerde 500 baz puan artış yaptı ve bankaların faiz oranı yüzde 60’lara dayandı. Parası olan bankaya yatırıyor ve ciddi derecede faiz alıyor. Böyle olunca da şu anda konutlara 4-5 milyon TL gibi bir parayı kimse bağlamak istemiyor. ‘Konut alıp kiraya veririm’ düşüncesi tamamen sönmüş durumda. Çünkü vatandaş 4 milyon TL gibi bir rakama bir daireyi alıp kiraya verse en fazla 15-20 bin TL arasında kira geliri kazanacak. Ama bu parayı bankaya götürdüğü zaman bankadan 150 bin TL üzerinde aylık gelir sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“TELEFONLARIMIZ DAHİ ÇALMIYOR”

Konut satışlarının tamamen durduğunu belirten Çeker; “Şu anda hiç konut satışımız yok. İlk defa daire alacak kişide, ‘Hem param değerlenecek, hem de bankadan kazandığım para ile en iyi dairede otururum’ düşüncesi oluşuyor. Şu anda telefonlarımız dahi çalmıyor. Herkes beklemede. Türkiye genelinde de durum böyle. Fiyatlar da aşağı inmeye başladı ama fiyat düşse dahi daire alayım diyen yok” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.