Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeker; “Emlakçılar arabulucuk yapıyor ama ücret almıyor”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2024 yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi’ne dikkat çekerek; “Biz emlakçılar genel olarak arabuluculuk yapıyoruz ve biz bir ücrette talep etmiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 10:36
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Çeker; “Emlakçılar arabulucuk yapıyor ama ücret almıyor”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2024 yılında Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi hakkında açıklama yaptı.

Çeker, kira uyuşmazlıklarında 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına bir saati 580 TL, 3-5 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin bin 200 TL, 6-10 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin bin 400 TL olacağını söyledi. Çeker, tarifenin bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirtti.

“BİZLER DE UYUŞMAZLIKLARI GİDERİYORUZ”

Arabulucuk hakkında bilgi veren Çeker; “Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi yayımlandı. Buna göre bugünden itibaren kira uyuşmazlıklarında 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına bir saati 580 TL, 3-5 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin bin 200 TL, 6-10 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin bin 400 TL olacak. Fakat Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi ile anlaşmazlık olan mal sahibi ve kiracılar için ekstra bir masraf oluşuyor. Arabulucu çözüm değil. Arabulucuya gittiğinde işin olmasa bile para ödüyorsun. Daha sonra mahkemeye gidiyorsan oraya da para ödüyorsun. Biz emlakçılar genel olarak arabuluculuk yapıyoruz ve biz bir ücrette talep etmiyoruz. Kiracılar ve ev sahipleri bize geldiklerinde arabulucunun yapmış olduğu ortamı biz emlakçılar da yapıyoruz. Bizler de uyuşmazlıkları gideriyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.