Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeker’den Kira Zammında Temmuz Uyarısı

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, son zamanlarda ülke gündeminde olan kira fiyatlarındaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayı içerisinde sona erdirilmesi konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çeker, “Kira fiyatlarındaki yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında TÜFE’ye göre yapılacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 17:30
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Çeker’den Kira Zammında Temmuz Uyarısı

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kiracıyı ve ev sahibini yakından ilgilendiren ve son zamanlarda ülke gündeminde olan kira fiyatlarındaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayı içerisinde sona erdirilmesi konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çeker, “Kira fiyatlarındaki yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında TÜFE’ye göre yapılacak. Mesela Temmuz ayında TÜFE oranı neyse ona göre belirlenecek. Böylece ne olmuş olacak? Kiraların fiyatı o orana göre belirlenmiş olacak. Yüzde 25 oranında değil de yüzde 50, 60 veya 70 oranında o zamanki TÜFE oranı neyse ona göre belirlenecek. Yeni ev tutacak kiracılar yüzde 25’le kiralar belirlenecek diye düşünürse yanılgıya düşer. Şu anda enflasyon zaten yüksekte geziyor. Ben enflasyonun yüzde 50’nin altında olacağını düşünmüyorum. Yani yüzde 25’le 10 bin TL’ye ev tutan birisi Temmuz’dan sonra 15 bin TL’ye tutacak. Fakat uzun süre yüzde 25 veya 30’da oranla ev kiralayanlar avantajlı konumda olacaklar. Yüzde 50 bile zam yapılsa yeni ev tutacak kişilere göre kira düşük kalacak” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.