Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çapoğlu, o iddialara cevap verdi

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş’ın iddialarına AK Partili Mehmet Çapoğlu yanıt verdi: “Protokol iznini meclisten oy birliğiyle almıştır ancak tahsis gerçekleşmemiştir. Mevlüde Hanım kararı övmüştür.”

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 18:01
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Çapoğlu, o iddialara cevap verdi

Geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Mevlüde Baş’ın, AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın sahibi olduğu bir eğitim kurumunun kürek takımına yer tahsisi konusundaki iddialarına, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Çapoğlu cevap verdi. Baş’ın iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Çapoğlu; “Öncelikle belirtmek isterim ki; karar oy birliği ile geçti. Mevlüde Hanım karara ret oyu verdiğini söylüyor fakat kabul oyu verdi ve oylama öncesinde de kararı öven bir konuşma yaptı. Hepsi belediye meclisinin Nisan 2021 video kayıtlarında var” dedi.

“BU İŞİ ÖVEN MEVLÜDE HANIM”

Burada Belediye’nin tahsis ettiği bir yer olmadığını, protokol izninin meclisten oy birliğiyle alındığını, ancak tahsisin gerçekleşmediğini belirten Çapoğlu; “Buradaki söylenen kararla ilgi şunu söyleyeceğim. Bu karar meclisten oy birliğiyle geçti ve kendisi de bu karar kabul oyu verdi. Hatta konuyu kendisi söz alarak övmüştür, desteklenmesi gerekiyor demiştir. Kendisi ret oyu vermemiştir. Bu konuda yalan beyanda bulunmuştur. Nisan 2021 tarihli meclis videosunu incelediğiniz zaman orada da oy birliğiyle geçtiğini göreceksiniz. Ayrıca burada belediyenin tahsis ettiği bir yer şu an yoktur, protokol iznini meclisten oy birliğiyle almıştır. Ancak tahsis gerçekleşmemiştir. Burada bir eğitim kurumuna yer tahsisi yok zaten. Videoda da görüldüğü gibi Belediye Başkanı’nın açıklamasında, herkesin kullanabileceği Edirne Belediyesi’ne ait 5 dönümlük bir alan var. Bunu tüm spor kulüpleri kullansın diye geniş kapsamlı bir gündem maddesi sözlü olarak konuşuluyor. Burada da bizim tek bir konuşmamız yok. Bu işi öven Mevlüde Hanım’ın kendisi. Yazılı olarak verilmiş kendisine ve o yazıdan okuyor” ifadelerini kullandı.

“ÇIKAR ÇATIŞMASI KENDİ İÇLERİNDE BAŞLADI”

İYİ Partili Mevlüde Baş’ın, ‘AK Parti ile CHP belediyede beraber hareket ediyorlar’ iddialarına cevap veren Çapoğlu; “İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş tarafından açıklanan AK Parti, Belediye Meclis Üyeleriyle ilgili bir yalan beyan üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum. Biz bu güne kadar CHP gurubuyla beraber hareket etmişiz sözlerini kabul etmiyoruz. Tam tersine kendileri CHP ile Edirne Belediyesi’ne ittifak ortağı olarak geldiler ve ne zaman çıkar, makam ve koltuk çatışması kendi içlerinde başladıysa, ondan sonra bölündüler. İYİ Parti’den zaten tek belediye meclis üyesi olarak Mevlüde Hanım kaldı. Diğer üç kişi bağımsız belediye meclis üyesi olarak görevlerine devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

“İNCELERSE PEK ÇOK ÖNERGEMİZ OLDUĞUNU GÖRECEKTİR”

Mevlüde Baş’ın yanıltıcı bildiler verdiğine değine Çapoğlu; “Bizim dönemsel olarak bakıldığı zaman onlarca karara itirazımız, şerhimiz vardır. Hiç önerge vermemiş dediği konusunda da pek çok önergemiz vardır. Ancak Mevlüde Hanım dışarıdan birileri tarafından kendisine yazılı olarak verilen konuları bildiği için meclise hakim olamamakta, meclis gündemini takip edememektedir. Bizim verdiğimiz gündemle ilgili önergelerimizi geçmişe dönüp incelerse bunların hepsini yakinen görecektir. Mesela yapılan otoparkların çözümüyle ilgili, hayvan mezarlığıyla ilgili, trafik ve ulaşımla ilgili önergelerimiz var. Bunlar gibi sayabileceğimiz pek çok önergemiz vardır. Bunların bir kısmına maalesef kendileri de ret oyu vererek kabul ettirmemişlerdir. AK Parti Edirne Belediye Meclis üyeleri olarak doğru bulduğumuz, Edirne’nin menfaatine gördüğümüz her karara kabul, yanlış bulduğumuz her karara da ret oyu verdik. Siz ise mecliste verdiğiniz oyu bile bilemeyecek kadar ilgisiz ve alakasızsınız. Ve kamuoyuna yalan konuşabiliyor, halkı yanıltabiliyorsunuz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.