Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Canlar İçin Oturma Eylemine Devam Ediyoruz”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bir Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, sokak hayvanları için oturma eylemine devam edeceklerini açıklarken; “Canlar için mücadele etmeye, oturma eylemine devam ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 20:13
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Canlar İçin Oturma Eylemine Devam Ediyoruz”

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı eylemleri devam ediyor.

Değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaşam hakkı savunucuları yeniden Saraçlar Caddesi’nde bir araya geldi. Eylemde, yasaya karşı oturma eylemine devam edileceği açıklandı.

“EYLEM PLANLARIMIZI HAZIRLIYORUZ”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bir Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, eylemde yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarından da, oturma eyleminden de vazgeçmeyeceklerini söyleyerek; “Devam ediyoruz. Devam etmek zorundayız. Çünkü hala hiçbir şeyden haberi olmayan bize kuyruk sallayan, başını okşadığımız o canların tek umudu bizde. Bizlere ihtiyaçları var. Bizim mücadelemize çok ihtiyaçları var. Ne yazık ki akıldan, bilimden, vicdandan uzak alelacele hazırladıkları ve yangından mal kaçırır gibi çıkardıkları bu yasa, dün gece geç saatlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugüne kadar ‘Yasayı geri çek’, ‘Yasayı veto et’ dedik. Yaptıklarımız şu an için işe yaramadı ama bugünden itibaren elbette mücadelemiz sürecek. Eylem planlarımızı hazırlıyoruz, sokaktayız. Canlar için mücadele etmeye, oturma eylemine devam ediyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.