Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağlayan’dan şok suçlama

Değirmen Taksi Durak Başkanı Erdal Çağlayan, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’in gerçekleştirmiş olduğu basın açıklamasına tepki gösterdi. Şahin’in “Ya siyahız ya da beyazız, gri olamayız” sözlerini ağır eleştiren Çağlayan, “Ali Başkan, sen gök kuşağı gibi rengarenksin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 15:59
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Çağlayan’dan şok suçlama

Değirmen Taksi Durak Başkanı Erdal Çağlayan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik’in gerçekleştirmiş olduğu basın açıklamasına tepki gösterdi. Çağlayan, oda başkanlarından resmi kurumlarda kendilerini değil üyelerini temsil etmeleri gerektiğini söyledi. Oda başkanlığının saygınlığı olan bir kurum olduğunu ve buna yakışan hareketlerde bulunulması gerektiğini belirten Çağlayan, “Bu esnaf yıllarca yöneticilerin aldığı yanlış kararlar nedeniyle sıkıntı yaşadı” dedi.

“ODA BAŞKANININ SİYASİ TAVIR SERGİLEMESİ YANLIŞ”

Çağlayan, “Geçtiğimiz günlerde bizim meslek odası başkanımız Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’in yapmış olduğu basın açıklaması vardı. Ben burada özellikle Ali Şahin’in duruş ve tutumuna sitem ettim ve eleştiride bulundum. Bir oda başkanı Edirne’deki en büyük meslek odasının başkanı siyasi tavır sergilemesi bana ve camiadaki herkese yanlış geldi. Bizim oda başkanından beklediğimiz, tarafsız bir duruş sergilemesi. Çünkü, oda başkanı bizi resmî kurumlarda temsil eden, saygınlığı olması gereken ve saygınlığı olan bir kurumdur. Buna yakışan hareketlerde davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı yaptığının yanlış olduğunu gördük ve kendisini uyardık. Bu çalışma sürecinde özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim Belediye Başkanımız Recep Gürkan 10 yıldan beri esnafla ilgili doğru adımlar atmıştır, doğru çalışmalar yapmıştır. Eksikleri vardır” dedi.

“YÖNETİCİLERİN ALDIĞI KARARLAR NEDENİYLE SIKINTI YAŞADIK”

Mecliste temsil edilmediklerini dile getiren Çağlayan, “Ben bu eksikliklerde oda yönetiminin kendisini yanlış yönlendirdiği düşüncesindeyim. Bizi belediye meclisinde temsil eden bir meclis üyemiz olmadı. Bu bizim camianın da eksikliğidir. Ali Şahin Başkan’ın konuşmalarından bir alıntı yapayım. Alı Şahin, ‘ya siyahız ya da beyazız, gri olamayız’ dedi. Ben de diyorum ki Ali Başkan, sen gök kuşağı gibi rengarenksin. Diyorsun ki meclis üyeliği için böyle bir yol izleyeceğiz. Neden o zaman 5 sene önceki belediye seçimlerinde böyle bir yol izlemediniz? Neden taksici camiasını bir araya toplayıp, siyasi partilerle görüştürmediniz? Şimdi basın açıklamasında böyle bir şey söylüyorsunuz. Samimi değilsiniz sayın Ali Başkan. Bu esnaf yıllarca yöneticilerin aldığı yanlış kararlar nedeniyle sıkıntı yaşadı” ifadelerine yer verdi.

“BEN RAHATSIZ OLUYORUM”

Rahatsızlığını dile getiren Çağlayan, “Biz yöneticilerin hata yapmamasını istiyoruz. Hata yapmaması için de eleştirilerde bulunmak bizim boynumuzun borcu. Mesleğimize saygıdan kaynaklı. Fakat hiç kimse camiadan kalkıp açıklama yapmıyor. Oturdukları yerde herkes bir şeyler söylüyor. Sıkıntılarını kimse dile getirmiyor. Ben bundan rahatsız oluyorum” diye konuştu.

“BİZİ YÖNETENLERİN YANLIŞ STRATEJİLERİNİ ELEŞTRİYORUM”

Hakan Giyik’in sözlerini de eleştiren Çağlayan şöyle konuştu: “Şimdi gelelim diğer yanlışlara. Bizde 11 tane araç ihalesi yapıldı. Hakan Başkan (Esnafa doğruları anlatmamız gerekiyor) diye bir cümle kurmuştu. Evet doğruları anlatmamız lazım Hakan Başkan. Sayın Filiz Gencan Trafik Komisyon Başkanıydı. Trafik komisyonunda sizlerle beraber her zaman üç tane trafik komisyon üyesi ETUS’çu olarak biz temsil edildik. 11 ihale yapıldığı zaman o 11 aracın ihalesinde 4 tane Devlet Hastanesine araç konuldu. 10 tane aracı vardı 14’e çıktı. Yüzde 40 araç artışı yaşandı bu durakta. Sesinizi çıkardınız mı? Yanlışlığını söylediniz mi? Söylemediniz. Ama şurada yanlışı söylediniz. ETUS’un aktarmasız ulaşımın birleştiği dönemlerde ortalığı ayağa kaldırdınız. Meclis toplantısını bastınız. Siyasette var olacaksınız. Kimin için var olacaksınız? Bizim için var olacaksınız. Siz siyasette var olmuyorsunuz. Siz Edirne’de toplu ulaşım sistemini temsil etmek için siyasette var oluyorsunuz. Ben burada toplu ulaşım sistemine muhaliflik yapmıyorum. Toplu ulaşım sistemi mensubu olup bizi yöneten kademeden kişilerin izlemiş olduğu stratejileri eleştiriyorum.”

“SİZ ESNAFI KORUMUYORSUNUZ”

Esnafın korunmadığını dile getiren Çağlayan, “Açık konuşacağım, Belediye Başkanımız Recep Gürkan seçildi. İl Başkanımız Oktay Bozkurt o zaman. Oktay Bozkurt, durak değişikliği ile ilgili değişen maddelerde ilk önce şuna bakmak lazım. O madde değiştikten sonra ilk karar kimle alakalı çıktı? Fotoğraf orada ortaya çıkıyor. İl Başkanı Oktay Bozkurt, X bir duraktan plaka aldı, kendi durağına geçirecek ama geçiremiyor. Neden? Bir durağı aldığın zaman, aldığın durakta 3 yıl çalışma mecburiyetin var. Hemen bu madde değişti. Parantez açılarak, ‘ancak duraktakilerin3/2’sinin kararıyla geçiş yapılabilir’ şeklinde kişiye özel bir madde çıkmıştı. Ama doğru bir karardı. Daha sonra bir duraktan başka bir durağa araba geçecek. Bu seferde Belediye Başkanı’mız Recep Gürkan, bu çıkardığı maddeye kendisi takıldı. Orada bulunan arkadaşlardan 3/2 çoğunluk imza vermedi bu sefer de Belediye Başkanı Recep Gürkan, dedi ki; ben yetkiyi kendime alıyorum. Durak geçişleri ile alakalı bütün yetkiyi encümen aldı. Encümenden sonra yapılan ilk geçişe bakın. Kimin geçtiğini görürsünüz. Her yönetmelik değişmesi, bazı sıkıntılara sebep oldu. Böyle durumlarda sayın oda başkanı neredeydiniz? Neden bu olaylara tavır takınmadınız? Esnafı koruduğunuzu söylüyorsunuz, siz esnafı korumuyorsunuz. Samimi değilsiniz. Ben bunu her zaman söylüyorum. Siz kendi topluluğunuz için aslan kesiliyorsunuz fakat diğer meslek grupları olduğu zaman kedi gibi sessiz kalıyorsunuz. Ve tehdide dönüyorsunuz. Belediyede her türlü yetki var, bize her şeyi yapar diyerek esnafı sindiriyorsunuz. Kusura bakmayın ama yanlış yoldasınız. Bu esnaf kabadayı değil, bu esnaf kimseyi tehdit edemez. Belediyeler hizmet makamıdır. Derdini sıkıntını söylediğin zaman sorunlar çözülür. Yeter ki senin duruşun sağlam olsun. Ama koskoca meslek odasını itibarsızlaştırdınız. Saygınlığını, samimiyetini kaybettiniz. Bu en çok esnafa zarar veriyor. Bırakın bu siyasi çıkar ikbal peşinde koşmayı. Birinci önceliğiniz esnaf. Sayın Ali Başkan, 50 bin TL maaş alıyorsun. O maaşı bu esnafın aidatlarıyla alıyorsun. Sen bu esnafın hepsine karşı sorumluluk sahibisin” dedi.

“BELEDİYE MECLİSİNDE TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”

Çağlayan, “Erdal Çağlayan olarak camiada gördüğüm sıkıntıları zaman zaman dile getirmeye çalışan bir insanım. Ve dile de getirmişim. Ben yöneticilerin aldığı yanlış kararları iliklerime kadar hissetim. Tekrar ediyorum. Edirne’de ulaşım konusu sadece ETUS’tan ve ETUS yöneticilerinden ibaret değildir. Diğer esnaf gruplarının da burada söz söyleme hakkı vardır. Ali Başkan’ın burada rolü, ETUS ceketini bir kenara koyacak, Oda Başkanı sıfatıyla herkesi kucaklayacak. Ben her şeye varım Ali Başkan. Yeter ki o ceketi çıkar. ETUS’la ilgili bir şey olduğunda ETUS’u savun, taksiciyle ilgili bir sorun olduğunda taksiciyi savun ve odanın saygınlığını arttır. Resmi makamlarda bizim bir ağırlığımız olsun. Siyasette ona buna bulaşıp madara etme, saygınlığını bitirme. Edirne’de yıllardır Belediye Meclisinde temsil edilmeyen taksi sektörünün camianın içerisinden birisinin temsil etmesi için ben bu sefer aynı hataların yapılmayacağına inanıyorum. Belediyede biz temsil edilmek istiyoruz. Taksi camiası olarak siyasilere son söyleyeceğim budur. Çünkü meslek odamız aidatını alır, malum siyasette taraf olduğu gibi bizim sıkıntılarımıza taraf olamamıştır. Biz mecliste kendi sıkıntılarımızı kendimiz anlatalım. Başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.