Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den Dünya Gıda Günü'nde Dikkat Çeken Etkinlik

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu yıl “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıdaya Erişim Hakkı” temasıyla 44’üncüsü kutlanan Dünya Gıda Günü kapsamında lise öğrencilerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
Büyükşehir'den Dünya Gıda Günü'nde Dikkat Çeken Etkinlik

Gıda Mühendisi Aysun Oğuz Sezer tarafından gerçekleştirilen sunumda tekrarlanan hava olayları, çatışmalar, savaşlar, ekonomik gerilmeler-krizler, eşitsizlik ve pandemi nedeniyle dünyada yaklaşık 733 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğuna; dünyada 2,8 milyardan fazla insanın sağlıklı beslenemediğine dikkat çekilerek çözüm önerileri anlatıldı. Aysun Oğuz Sezer sunumunda ayrıca “Dünya Gıda Günü, dünya çapında 150 ülkede ve 50 dilde yüzlerce etkinlik ve tanıtım faaliyetleri ile hükümetleri, belediyeleri, işletmeleri, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı, halkı ve en önemlisi geleceğimiz olan gençleri bir araya getiriyor. Açlık konusunda dünya çapında farkındalık yaratılıp gıdanın, insanların ve gezegenin geleceği için gençleri teşvik edebiliriz. Gençler, geçmişten geleceğe Dünya Gıda Günü sizin gününüz olsun” dedi. Sunum sonunda öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kurulduğu 16 Ekim 1945 tarihinin yıl dönümü dolayısıyla her yıl kutlanan Dünya Gıda Günü kapsamında, açlık konusunda farkındalık yaratılması ve güvenli gıdaya ulaşma konusunda bilinç oluşturulması, insanların ve gezegenin geleceği için eyleme geçilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

16 Ekim günü, Dünya Gıda Programı, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu da dâhil olmak üzere açlık ve gıda güvenliğiyle ilgilenen diğer birçok kuruluş tarafından geniş çapta kutlanıyor. Dünya Gıda Günü, 1981’den bu yana, eylem için ihtiyaç duyulan alanları vurgulamak ve ortak bir odak noktası sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema benimseniyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.