Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgarların pazardaki gözdesi: Kereviz

Edirne’de her hafa Çarşamba ve Cumartesi günü kurulan halk pazarında esnaflık yapan Faruk Ule, Bulgaristan’dan gelen turistlerin kerevizi kasa kasa aldığını söyledi. Ule, “Bulgarlar kerevizi ticari amaç için alıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 14:08
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bulgarların pazardaki gözdesi: Kereviz

Edirne’de her hafa Çarşamba ve Cumartesi günü kurulan halk pazarında esnaflık yapan Faruk Ule, Karaağaç’ta üretilen yerli kerevize Bulgar turistlerinin çok fazla ilgi gösterdiğini söyledi. Ule, Bulgarların kerevizleri kasa kasa götürürken, yerli vatandaşın ise kerevizi adet olarak aldığını belirtti.

Ule, “Kerevizlerimizin hepsi yerli olduğu için alan herkes çok memnun kalıyor. Mallarımızın hiçbirisi donuk değil. O yüzden de talep fazla oluyor. Kerevizi bir defa alan sonraki hafta tekrar almaya geliyor. Bir günde 500 tane kereviz satıyorum. Özellikle Bulgar turistlerinin kerevize olan ilgisi oldukça yüksek. Bulgarlar kerevizi ticari amaç için alıyor. Buradan uyguna alıp, Bulgaristan’da satıyorlar. O yüzden de kasa kasa alıp götürüyorlar. Yerli halkımızın da talebi fazla ama onlar kasa kasa değil de tane tane alıyorlar” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.