Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgarlar Noel’de, yerli müşteri pazarda

Ulus Pazarı’nda Noel kutlamalarında olan Bulgarların eksikliğini yerli müşteri kapatıyor. Son iki haftadır Noel dolayısıyla Bulgarlar müşterilerde azalma olsa da, yerli müşteri yoğunluğu yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 17:52
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bulgarlar Noel’de, yerli müşteri pazarda

Edirne’de her Cuma günü kurulan, Bulgar turistlerin ve yerli halkın yoğun ilgi gösterdiği Ulus Pazarı’nda, son haftalarda Noel kutlamaları dolayısıyla Bulgar müşterilerde azalma gözlendi.

Bulgar müşterilerin azlığında Edirnelilerin pazara olan ilgisi esnafı memnun etmiş durumda. Kışlık ürünlerin tezgahlarda yerini almasıyla yerli müşterilerde pazara ilginin arttığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, “Son iki haftadır Bulgar müşterilerde gözle görülür bir azalma var. Bunun sebebini, Noel kutlamalarına bağlıyoruz. Oradaki hava şartlarından da pek haberdar değiliz. Belki farklı noktalarda kar yağışı da olabilir ve sebep o da olabilir. Bulgar müşterilerin pazardan çekilmesini biraz daha geç bekliyorduk ama biraz erken oldu. Yerli müşterimizden de memnunuz. Kışlık ürünlerin de tezgahlarımızda yerini almasıyla birlikte yerli müşterilerimizin pazara ilgisi oldukça memnun edici. Biz en iyi ürünlerimizi, en iyi fiyatlarla müşterilerimizle buluşturma açısından elimizden geleni her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz. Noel kutlamalarının sona ermesiyle beraber, Ocak ayının 15’i gibi Bulgar müşterilerimizin pazarımıza yoğun ilgisinin olmasını bekliyoruz. Yunanistan ile ilişkilerimizin normalleşmesiyle, Yunan müşterilerimizin de daha eskiden olduğu gibi pazarımızı ziyaret edeceğini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.