Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgar turistler kahvecilerden memnun

Edirne’de kahve işletmecisi İnan Alpaslan, kentteKİ bir kahve işletmecisinin hijyen dışı görüntüleri ile ilgili konuştu. Alpaslan, turistlerin kentteki kahve işletmelerinden memnuniyetine dikkat çekerken; Bulgar turistler Edirne’ye geldiklerinde Alpaslan’ın işletmesinde kahve içtiklerini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 16:22
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Bulgar turistler kahvecilerden memnun

Edirne'de bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan işletmede, fincanları sağlıksız ve hijyen koşullarına uymadan temizleyen işletmecinin görüntülerinin sosyal medyada yayımlandı.

Görüntülerin özellikle Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turistlerin yoğunlukta bulunduğu sosyal medya hesaplarda paylaşılmasının ardından Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri, iş yeri çalışma ruhsatı olmayan işletmeyi mühürleyerek faaliyetini durdurdu. Edirne Valiliği ise konuyla ilgili adli işlem başlattı.

Olayın ardından kentteki kahve işletmecileri de konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Edirne’de Tahmis Meydanı’nda bulunan işletmesinde özellikle yurt dışından Edirne’ye gelen çok sayıda turiste hizmet vermeye devam ettiğini belirten İnan Alpaslan, görüntülerin kentteki hiçbir kahve işletmecisi ile bağdaştırılamayacağını söyledi.

“BİREYSEL HAREKETTEN HİÇBİR İŞLETMECİ SORUMLU TUTULAMAZ”

Alpaslan, görüntülerde tepki çeken hareketin bireysel bir davranış olduğuna dikkat çekerken; hiçbir işletmecinin konuyla ilgili sorumlu tutulamayacağını söyledi. Edirne’deki kahve işletmelerinin turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Alpaslan, işletmesinde de turistleri sağlık ve hijyen kurallarına dikkat ederek ağırladığını ifade etti. Alpaslan, turistlerin de işletmesini ve kahve hizmetini beğendiğini dile getirdi.

“EDİRNE’YE NE ZAMAN GELSEK BURADA KAHVE İÇİYORUZ”

Alpaslan’ın işletmesine Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan yakın arkadaşı Dania Kristeva ile birlikte gelen Mariana Ivanova Vılcheva ve da, işletmenin kahvesini ve atmosferini çok beğendiklerini belirterek; “Bulgaristan’ın Sofya şehrinden Edirne’ye geliyoruz. Özellikle bu kafeyi çok seviyoruz. Burasının farklı bir ruhu var. Ayrıca mekânın sahibi çok yetenekli. Mekan, Edirne atmosferinin dışında sanki bir ada gibi. Edirne’ye ne zaman gelsek burada kahve içiyoruz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.