Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bulgar Gelmezse Karanlık Bir Tünele Gireceğiz”

Son aylarda Edirne’ye gelen Bulgarların sayılarında azalma yaşanıyor. Bulgarların Edirne’ye gelişlerinde gurbetçi akınından dolayı azalma olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Kemal Cingöz; “Eğer aksi bir durumum söz konusuysa, karanlık bir tünele gireceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 16:50
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Bulgar Gelmezse Karanlık Bir Tünele Gireceğiz”

Son aylarda Edirne’ye gelen Bulgar vatandaşların sayısında ciddi bir azalma göze çarpıyor. Bu azalma birçok kesim tarafından gurbetçi giriş çıkışlarında her yıl yaşandığı yönünde değerlendiriliyor. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne esnafının planlarını Bulgarların gelişine göre yaptığını belirterek; “Bu, net olarak gurbetçi akını bittiği zaman ortaya çıkacak. Her şeye rağmen yine gelmiyorlarsa karanlık bir tünele gireceğiz demektir” dedi.

Bulgar turistlerin gelmemesinin sebebinin fiyat artışları da olabileceğini belirten Cingöz; “Buradan aldığı ürün uygun olmazsa, doğal olarak gelmek istemez. Bunun nedenini tam olarak gurbetçi akını bittiği zaman öğreneceğiz. Eğer yine gelmiyorlarsa, buradaki fiyatlar bir avantaj teşkil etmediğinden gelmiyorlar. Ya da kapıdan giriş yapanların ne kadarının Edirne’ye girdiği, ne kadarının girmediği ile ilgili bir veri geldiği zaman öğreneceğiz. Kapıdan giriş yapıyorlar ancak Edirne’yi bypass ediyor da olabilirler. Sadece Edirne’de değil Türkiye’nin her yerinde fiyatlar aşırı yükseldi. Yükselmesi de doğaldır. Bunun sebebi, enerjiye ve yakıta gelen zamlar; diğerlerini saymıyorum bile. Bunlar maliyeti yükselten etkenler. Biz o zaman karanlık bir tünele gireceğiz. Özellikle Bulgaristan’dan gelen vatandaşların ilgisi ile birlikte kiralar inanılmaz boyutlara çıktı. Kiralar Türkiye’nin her yerinde yüksek ama Edirne’de diğer illere göre bence biraz daha yüksek. O zaman esnaf da sıkıntıya girer. Çünkü esnaf günlük şu kadar ciro yaparım diye plan yapmış. O meblağ gelmeyince içeri girecek. Zararı nereye kadar taşıyabilirsin. Bulgaristan’dan gelenlerde inşallah gurbetçi akınından dolayı azalma yaşanıyordur” diye konuştu.

“BU KIŞ ESNAFI ZOR GÜNLER BEKLİYOR”

Önümüzdeki kışın esnaf için çok zor geçeceğini düşündüğünü söyleyen Kemal Cingöz; “Bulgaristan’dan gelen misafirler de gelse esnafın bu kış çok büyük bir para kazanacağını düşünmüyorum. Şu konjonktürde Türkiye’de iş yapan insanlar artık vazgeçmiş durumda. Ben kendimden pay biçiyorum. Biz de iş yapıyoruz. 40 yıldır iş yapıyorum ancak bu yılki kadar zor bir yıl ben hiç yaşamadım. Harcamalarımızı duruma göre kıstık ancak sıkıntı var. Benim öngörüm; Ekim sonu her şey meydana çıkacak. Umutsuzluk tacirliği yapmak istemem ama önümüz karanlık. Hükümetin en büyük hedefi enflasyonu düşürmek. Enflasyonu düşürmek için elindeki enstrümanları kullanıyor şu an. Burada da en önemli konu vatandaş alışveriş yapmasın, talep azalsın, piyasada para daralsın ve enflasyon düşsün” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.