Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Buğday Fiyatı Sadece Edirne’nin Değil, Türkiye’nin Meselesi”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, geçtiğimiz günlerde açıklanan hububat alım fiyatlarını değerlendirerek; “Buğday fiyatları sadece Edirne’nin meselesi değil, bütün Türkiye’nin meselesi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 17:26
Kaynak: HİLAL PEKER
“Buğday Fiyatı Sadece Edirne’nin Değil, Türkiye’nin Meselesi”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, geçtiğimiz günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat alım fiyatları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıl ki buğday fiyatının iyi olduğunu söyleyen Aksal, bu yıl ki fiyatın üreticiyi tatmin etmediğini beklentiyi karşılamadığını söyledi.

Edirne’de toprakların verimli olduğuna değinen Aksal, verimliliğin arttırılması gerektiğini söyledi. Aksal, şu an için gündemde bir fiyat revizyonu olmadığını belirterek vatandaşlardan aldıkları her konuyu meclise taşıdıklarını ifade etti.

“GÖNLÜMÜZ RAKAMIN ÇOK DAHA YÜKSEK OLMASINI İSTİYOR”

Üretimi artırmak için vatandaşları desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Aksal; “Geçen yıl buğday fiyatı gerçekten çok iyiydi. Rakamlar çok çok iyiydi, hatta üreticimizin beklentisinin üzerindeydi. Bu yıl da Edirneli üreticilerimizin beklediğinin altında. Ama biz, geçen yıl bir lira olan desteği bir lira 75 kuruşa çıkarttık. Destekleme arttı. Gönlümüz rakamların çok daha yüksek olmasını istiyor. Benim ailem de çiftçilikle uğraşıyor. Ama bir yandan da dünyayla yarışıyorsunuz, yani global bir dünyada yaşıyorsunuz. Dünya fiyatlarıyla da yarışıyorsunuz. Tabii ki fiyat çok önemli ama önemli olan verimliliktir. Mesela geçen yıl ayçiçeği verimi o kadar düşüktü ki fiyat 50 lira olsa ne olur? Vatandaşın elinde ürün yoktu. Fiyatın kaç lira olduğundan çok biz verimliliği artırmamız için çok mücadele ediyoruz. Bunun yolu da sudan geçiyor. Edirne’de topraklarımız verimli. Verimli topraklarımızı suyla buluşturuyoruz. Eğer bir araziyi suluyorsanız veriminiz 2-3-4 katına çıkıyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Edirne Meriç sulaması. 78 bin dekar araziyi sulayacak projede sona yaklaştık. Çömlekköy Barajı; benim Edirne Milletvekili olarak en büyük hayallerimden birisiydi. Milletvekili olduğumda söz vermiştim ve demiştim ki; ‘Edirne’nin güneyinde Hamzadere Barajı, ortada Çakmak Barajı var, ama kuzeyde bir barajımız yok. Oradaki topraklarımızı suyla buluşturmamız lazım.’ Çömlekköy Barajı’nın ihalesini yaptık. O bölgedeki arazilerimizi de suyla buluşturuyoruz. Evet fiyatlar önemli ama önemli olan verimliliktir. Biz hükümet olarak Edirne’de verimliliği artırmak için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geçen yıl su bedelinin yarısını hükümet olarak ödedik, sulama desteği verdik. Yine üretimi artırmak için vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“ŞU AN İÇİN GÜNDEMDE BİR FİYAT REVİZYONU YOK”

Aksal; “Şu an için gündemde bir fiyat revizyonu yok. Edirne’deki ziraat odası başkanlarımız bizleri ziyaret ettiler. Ülkenin diğer bölgelerinden de ziraat odası başkanları geliyor, görüşülüyor. Biz vatandaşlardan aldığımız her konuyu Ankara’ya taşıyoruz. Ben iktidar partisinin milletvekiliyim. Bir de Edirne’de muhalefet partisinin milletvekilleri var. Ben şunu duyuyorum; ‘Vekilim siz mecliste Edirne’nin sorunlarını hiç gündeme getirmiyorsunuz, muhalefet vekilleri getiriyor.’ Biz icraat makamındayız, şikayet makamında değiliz. Onlar doğal olarak Edirne’nin sorunlarını dile getiriyorlar. Ama sorunları çözen ve çözecek olan bizleriz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; biz çok daha fazlasını, kendi kurullarımıza, partimizin kurullarımıza, hükümetimize, bakanlarımıza iletiyoruz. Bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Buğday fiyatlarıyla ilgili konu sadece Edirne’nin meselesi de değil, bütün Türkiye’nin meselesi. Ziraat odasından ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri, dilekleri, önerileri, şikayetlerin hepsini Ankara’ya taşıyoruz. Şu anlık bir açıklama yokken, vatandaşlarımıza söz vermek doğru olmaz. Biz, hiçbir zaman kandıran olmadık. Her zaman doğruyu söyledik” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.