Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Yarışmada Öğrenilenler Çok Anlamlı

9 Balkan ülkesinin katıldığı, Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arama Kurtarma ekiplerinin 3 gündür süren eğitimlerinin ardından yarışma etabına geçildi. 2 gün sürecek yarışmalar hayli iddialı ve eğlenceli anlara sahne oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 13:37
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bu Yarışmada Öğrenilenler Çok Anlamlı

Edirne Valiliği, AFAD ve Trakya Üniversitesi organizasyonunda düzenlenen Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arama Kurtarma ekiplerinin Edirne buluşmasında yarışma etabına geçildi. Pazartesi günü başlayan etkinlikte 9 Balkan ülkesinden 165 örenci ilk 3 gün arama kurtarma konularında eğitim aldı. Bugün ise etkinliğin yarışma etabına geçildi. Yarışma etabında ekipler, arama kurtarma, tırmanma, çadır kurma gibi etaplardan oluşan parkurlarda yarışıyor. Yarışlar, hayli eğlenceli ve iddialı anlara sahne olsa da amaç afet anlarında hayat kurtarma olduğu için daha bir anlam kazanıyor.

“AMAÇ, BALKAN ÜLKELERİ ARASINDA AFET FARKINDALIĞI”

Bu yarışmaları düzenleme amaçlarının, Balkan ülkeleri arasında afet farkındalığı oluşturmak olduğunu belirten AFAD Edirne İl Müdürü Elvan Kaya; “Balkan ülkelerimizdeki gençlerimizde afet farkındalığı oluşturmak, arama kurtarmayla ilgili temel bilgileri edinmelerini sağlamak, eğitimlerini bu şekilde yapıp iş birliği ve sosyalleşmelerini sağlamak. İlerleyen günlerde bölgemizde ve Balkan ülkelerinde başımıza gelebilecek afetlerde temel düzeyde bilinçlenmiş, farkındalık oluşturulmuş gençler yetiştirebilmek amacıyla bir proje kapsamında ilkini düzenliyoruz. Türkiye'de ilk kez böyle bir yarışma düzenliyoruz. İnşallah devamlı hale getirme niyetimiz var. AFAD'dan farklı bölgelerden arkadaşlarımızın da yardımıyla 3 gün eğitimlerini verdik, bugün de yarışmalar başladı. Aslında niyetimiz sadece yarışma değil, farkındalık oluşturmak. Yarışma bunun sonucuyla alakalı" dedi.

“ETKİNLİK ÖĞRENCİLERE ÇOK İYİ GELDİ”

Etkinliğe, Sofya Üniversitesi Spor Akademisinden öğrencilerini getiren Prof. Dr. Nalia Stayanova, etkinliğin öğrencilerine de çok iyi geldiğini belirterek; “Başta biraz zorlandık, neyin ne olduğunu tam olarak anlayamadık fakat 3 gün sonunda AFAD ekiplerinin de bilgisiyle her şeyi daha iyi çözmeye başladık. Çok iyi hissediyorum. Düşünüyorum ki öğrencilerimiz de çok iyi. Kendi bilgileriyle birlikte alışkın oldukları için de hemen kavradıklarını düşünüyorum. Genç insanların her zaman birlikte olması ve aynı ortamda olması onları her zaman mutlu kılıyorlar. Daha önce yalnızca 2 saat Edirne’de bulunma fırsatım olmuştu. Ancak şu an görüyorum ki gezmek için de fırsat yaratmalıyım. Buradaki insanların enerjisi çok iyi” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.