Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu proje olmasa bu kadar mühendis çalışamaz”

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, yıllık 144 bin TL olarak açıklanan tarımsal yayım ve danışmanlık desteğinin önemine dikkat çekerek; “bu proje olmasa bu kadar mühendisi bünyemizde kendi imkanlarımızla çalıştırmamız zor”

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 18:22
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Bu proje olmasa bu kadar mühendis çalışamaz”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi ile ilgili tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kişi ve kuruluşlara her bir tarım danışmanı için yıllık 144 bin TL destek verileceği belirtildi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, ödemelerinin iki kısımda yapılacağı açıklanan destekle ilgili açıklama yaptı. Arabacı, desteğin önemine dikkat çekerek, tarımsal yayım ve danışmaklık desteğinin olmaması halinde kurumların bünyesinde ziraat mühendisi çalıştırmasının zor olduğunu ifade etti.

 “BU PROJE İLE DAHA ÇOK HİZMET VERİYORUZ”

Destek hakkında konuşan Arabacı; “Danışmanlık belgesi olan ve odamız bünyesinde çalışanların maaşlarına devlet yıllık bir destek sağlıyor, 6 ayda 1 ödeme yapıyor. Kurumların çalıştırdığı mühendislerden danışmanlık belgesi olanlara devletin böyle bir desteği var. Biz de bu destek sayesinde daha çok mühendis çalıştırarak üreticimize daha fazla hizmet verme şansı yakalıyoruz. O yüzden bütün kurumlarımız için önemli bir proje. Bu proje bizlere çok destek oluyor. Bu proje olmasa bu kadar mühendisi bünyemizde kendi imkanlarımızla çalıştırmamız zor. O yüzden bakanlığımızın vermiş olduğu destek hepimiz için oldukça önemli” dedi.

“MÜHENDİSLERİMİZ SAHADA BİLGİLENDİRME YAPIYOR”

Mühendisler hakkında bilgi veren Arabacı; “Ziraat mühendisleri, danışmanlık sınavına girerek bir belge alıyorlar. Belgesini alanlar yeri geldiğinde sahaya çıkıyor ve üreticilerimize sahada bilgilendirme yapıyor. Eğer bir sorun varsa yerinde tespit ederek yardımcı oluyor. Üreticilerimizin verimini 20 kilo arttırabilsek ne mutlu bize mantığı ile hareket ediyoruz. Üreticilerimize saha haricinde de ilaçlarla alakalı yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.