Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Kahvehanede Erkek Müşteriler 1 Gün İzinli

Edirne’nin Abdurrahman Mahallesi kadınları ayda bir gün, bir kahvehanede toplanıyor. Kadınlar kahvehanede toplanarak oyun oynayıp, çay kahve içerek stres atıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 11:26
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bu Kahvehanede Erkek Müşteriler 1 Gün İzinli

Edirne’nin Abdurrahman Mahallesi’nde kadınlar sosyalleşmek, stres atmak için ayda bir gün kahvehanede toplanıyorlar. Kadınların olduğu gün kahvehaneye erkek müşteriler gelmiyor. Dün akşam için kahvehanesini kadınlara tahsis eden işletme sahibi Ali Bubektaş, satışlarının gayet iyi olduğunu belirterek, “Erkek müşterilerimize bir gün benden izin” dedi.

Etkinliğin organizatörlerinden mahalle sakini Züleyha Karayayla, kadınların kendilerini değerli saymaları, sosyalleşmeleri anlamında bu etkinliği düzenlediklerini belirterek; “Mahallemizin kadınları de bize bu anlamda destek verdiler. Muhtarımız Ersan Bubektaş’a da destek olduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunun arkasının gelmesini umuyoruz. Ayda bir kez mahallemiz kadınları olarak toplanmak istiyoruz. Daha büyük etkinlikler yapabileceğimizi düşünüyorum. Kadınlar olarak sadece evde çamaşır, ütü, çocuk bakımı değil, sosyalleşme anlamında bunu yapmayı planladık” dedi.

“EDİRNE'DE KADIN HAREKETİ TAM GAZ”

Edirne’nin bir hoşgörü ve özgürlük şehri olduğunu belirten mahalle muhtarı Ersan Bubektaş ise “Serhat Şehri Edirne, farklı dil, din ve ulusların buluşma noktası. Tam bir hoş görü ve özgürlük şehri. Şehre ilk kadın Belediye Başkanı ve 7 kadın muhtarı seçerek değişim yolunda büyük bir hareket başlattılar. Kadınlar erkeklerin olduğu her alanda olmak istiyorlar. Bu anlamda Abdurrahman Mahallesi kadınları, eşlerinin her gece gittiği kahvelerde bir gece de olsa okey ve kağıt oynamak, arkadaşlarıyla sosyalleşmek için buluşuyorlar. Çaylar ve kahveleri yudumlayarak bir gece de olsa yemek, ütü, çamaşır derdini unutmak ve keyif yapmak herkese çok iyi geldi” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.