Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu anketi kim yaptırıyor?

Edirne’de vatandaşlar özel bir araştırma şirketinden aranarak CHP’nin sadece 3 aday adayı hakkında sorular soruluyor. CHP Genel Merkezi’nin Edirne için anket çalışmalarının haftalar öncesinden sona ermesi, bu anketi kimin yaptırdığı sorusunu akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 18:05
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bu anketi kim yaptırıyor?

Yaklaşan yerel seçimler için her parti aday belirlemede çeşitli yöntemler kullanıyor. Bu yöntemlerden bir tanesi de aday adayları konusunda anket yapılması.

Cumhuriyet Halk Partisi de Edirne merkezde aday adayları konusunda haftalar öncesinden anket çalışması yaptırarak süreci sonlandırdı. Bugün özel bir araştırma şirketinden Edirne’de vatandaşlar telefonla aranarak CHP aday adayları konusunda bazı sorular soruldu. Bir araştırma şirketi için normal bir süreç gibi gözükse de sorulan soruların ilginçliği dikkatlerden kaçmadı. Edirne merkezde CHP’nin 9 aday adayı bulunmasına rağmen sadece 3 aday adayı hakkında sorular sorulması vatandaşlar arasında kafalarda soru işaretleri bıraktı. Sorulan sorularda “Mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın AK Parti Adayı Belgin İba karşısındaki şansı, Harika Taybıllı ve Filiz Gencan Akın’ın şansı, bu üçünden hangisini tercih edersiniz? Recep Gürkan’ın yaptığı hizmetleri beğeniyor musunuz?” gibi sorular dikkat çekti.

Görüştüğümüz araştırma şirketine kişilerin anket yaptırıp yaptıramayacağını sorduğumuzda, kişilerin anket yaptıramayacağını, sadece kurumlarla çalıştıklarını söylemeleri CHP’nin Edirne için anket sürecinin sona erdiği, bu anketi kimin yaptırdığı sorusunu akıllarda bıraktı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.