Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bostanpazarı’nda neden Bulgar turist yok?

Edirne’yi ziyaret eden Bulgar turistlerin cazibe noktalarından olan Bostanpazarı’nda, eskiden olduğu kadar Bulgar plakalı araç olmaması, Bostanpazarı cazibesini yitiriyor mu? sorusunu akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 17:49
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bostanpazarı’nda neden Bulgar turist yok?

Edirne’ye gelen Bulgar turistlerin özellikle alışveriş için uğrak noktalarından birisi olan Bostanpazarı’nda son zamanlarda neredeyse hiç Bulgar plakalı araba göze çarpmıyor. Sokakta Bulgar plakalı arabaların olmaması ve dükkanların boş olması, Bostanpazarı eski hareketliliğini kaybediyor mu? sorusunu akıllara getirdi.

Yaşanan sürecin normal olduğunu, her Ocak ve Şubat ayında Türkiye’ye gelen Bulgar turist sayısında azalma olduğunu söyleyen bölge esnaflarından Arzu Dubrice; “Sezon bitti. Yılbaşına kadar alışverişlerini yapıyorlar ve onlarda istirahata çekiliyorlar. Bulgaristan’da kış daha sert geçiyor. Bu aylarda hava ve yol koşulları belli dolayısıyla Mart’a kadar çok gelmiyorlar, gelseler de seyrek geliyorlar” dedi.

“MART AYINDA HAREKETLENİR”

Mart ayı itibariyle havaların ısınmaya başlamasıyla caddenin tekrar hareketli günlerine döneceğini söyleyen Dubrice; “Mart’tan sonra yine normale dönüyor. Bir de burası ilk Bulgar pazarı, burayı bilerek Türkiye’ye gelmeye başladılar, şimdi Türkiye’nin her yerine gidiyorlar. Eskisi gibi olmasa da Bostanpazarı yine Bulgarlar üzerinde popülaritesini koruyor” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.