Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölüm Birincisi Coşkun, Her Yaşta Okumayı Önerdi

Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü İ.Ö. bölüm birincisi mezunu olan Recep Coşkun (60), okumanın yaşı olmadığını belirterek; “Her yaşta okumayı öneririm” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 17:58
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bölüm Birincisi Coşkun, Her Yaşta Okumayı Önerdi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende, Tarih Bölümü İkinci Öğretim bölüm birincisi olan Recep Coşkun da mezun olarak gençlere örnek oldu. Üniversiteye başlamasının nedenini tarihe olan ilgisi olarak açıklayan Coşkun, tarihe liseden itibaren ilgisinin olduğunu aktardı.

“HOBİ OLARAK BAŞLADIM”

Üniversiteye hobi olarak başladığını ifade eden Coşkun, “Tarih Bölümü İkinci Öğretim Mezunu Recep Coşkun, “Ben pandemi döneminde hobi olarak başladım üniversiteye. Tarihe karşı eskiden beri gelen isteğim vardı. Pandemide fırsat olunca kayıt yaptırdım. Önce uzaktan geçti dönem. Uzaktan sonra da artık normal yüz yüze eğitim oldu. İki yılı geçkin bir süre yüz yüze eğitim aldık. Bu bölüm bana çok güzel şeyler kattı. Kendi hayatımla ilgili, kendi vizyonumla ilgili. Zaten emekli bir insanım. İstanbul'da mesleği olan, çalışan emlak ofisi olan bir insanım. Ben 60 yaşındayım. 2’nci üniversitem oldu daha önce Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Şimdi tarih bölümünü seçtim çünkü tarihe karşı liseden beri merakım var. Hobim var daha doğrusu. Şimdi hedefime ulaştım” dedi.

“HER YAŞTA OKUMAYI ÖNERİRİM”

Okumanın yaşı olmadığını aktaran Coşkun, “Sınıftaki bütün arkadaşlarımın hepsi beni bir abi olarak görüyorlar. Ben onları hayatla ilgili hep tecrübelerimi anlattım. Hayatın zorluklarını anlattım. Sınıfımdaki arkadaşlarımın ileride çok iyi yerlere gelecek arkadaşlar olacağına inanıyorum. Okumanın yaşı yok ve her yaşta okumayı öneririm. Tarih bölümü özellikle kişiyi gelişten bir bölüm” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.