Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisikletlilerin feryadı: “Bana çarparsan ölürüm”

Edirne’de çok sayıda bisikletli, trafik kazalarında ölen ve yaralanan bisikletlerin durumuna dikkat çekmek için bugün bir eylem gerçekleştirdi. “Sessiz Sürüş” adı verilen eylemde “Bana çarparsan ölürüm” sloganı kullanıldı, bisikletler yola bırakılarak kazalara dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 21:24
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bisikletlilerin feryadı: “Bana çarparsan ölürüm”

Edirne’de çok sayıda bisikletli, trafik kazalarında ölen ve yaralanan bisikletlerin durumuna dikkat çekmek için bugün “Sessiz Sürüş” adı verilen bir eylem yaptı. “Bana çarparsan ölürüm” sloganının yoğun olarak kullanıldığı eylemde, bisikletliler bisikletlerini yola bırakılarak kazalara dikkat çekildi.

Edirne’deki bisikletçilerin “Sessiz Sürüş” eylemi Atatürk Anıtından başladı. Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü üzerinden Karaağaç Mahallesi’ne geçen bisikletliler buradaki Lozan Anıtı’nda bir basın açıklaması yaptılar. “Sessiz Sürüş – Rice of  Silence” Türkiye Temsilcisi Leman Şahin tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“15 Mayıs 2024 Çarşamba saat 19.00’da start verdiğimiz trafikte hayatını kaybeden ve yaralanan bisikletçileri anmak, bisikletlilerin hakları için farkındalık yaratmak, taşıt sürücülerine bisiklet kullanıcıları ile yolu paylaşmaları gerektiğini hatırlatmak için yaptığımız bisiklet turunda, pedal çeviren tüm bisiklet dostlarımla beraber; bisikletliye saygı, bisikletime çarparsam ölürüm yolu paylaş, kornaya değil frene bas, artık ölmek istemiyoruz, trafikte sağ şerit yasal hakkımız, sadece araba senin yollar hepimizin, bisikletlilerde trafiğin bir parçası, lütfen kapıyı sağ elinle aç, trafikte biz de varız, bisikletli ölümleri son bulsun diyoruz. Ülkemizde son yıllarda gerek spor, gerek ulaşım amaçlı olarak bisiklet kullanımının arttığı gözlenmektedir. Bir sene sonra 2025 yılında 21 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek olan sessiz sürüş (ride of silence) bisiklet anma etkinliğinde, TÜİK istatistiklerinde bisikletli kazalarının hiç olmadığı, bisiklet kullanıcılarının hayatlarını kaybetmediği, Türkiye’de ve tüm dünyada artmış lokasyon sayısı ile sessiz sürüş bisiklet etkinliğinin yapıldığı, anma bisiklet turunda tekrar beraber olmak en büyük temennimizdir. Katılım sağlayan bisiklet kullanarak bu etkinliğe katılan pedaldaşlarıma, hazırlamasında emeği geçen bisiklet dostlarıma ve siz basın mensuplarına teşekkür ederim. Bisiklet bir araçtır. Trafikte olmak hakkıdır. Bisikletlinin farkında olalım ve farkında olunmasını sağlayalım.”

KAVŞAKTA SAYGI DURUŞU

“Sessiz Sürüş” eylemcileri Karaağaç Mahallesi’ndeki Buzhane mevkiindeki Değirmen dönel kavşağında ise bisikletlerini yere bırakarak kazalarda hayatlarını kaybeden ve yaralanan bisikletliler için kazaların önlenmesini istediler. Bisikletliler kavşakta bir saygı duruşunda bulunarak trafik kazalarında ölen bisikletlileri de andılar.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.