Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİSİKLET YARIŞINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Edirne’de Cumhuriyetin 100’üncü yılına istinaden düzenlenen 14’üncü Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışında kazanan yarışmacılar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 15:25
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
BİSİKLET YARIŞINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Edirne’de Cumhuriyetin 100’üncü Yılı nedeniyle düzenlenen 14’üncü Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı sona erdi. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, sporcular, görevliler ve vatandaşlar katıldı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Edirne Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kurt tarafından yarışmanın düzenlenmesinde katkısı olan kurum ve yetkililere plaket taktim edildi.

DERECEYE GİRENLERE ALTIN ÖDÜLÜ

Bisiklet yarışmasında birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye gram altın verildi. Ayrıca dereceye giren bütün sporculara kupa ve hediye paketleri verildi. Genel klasmanda birinci olan yarışmacıya ayrıca bir bisiklet hediye edildi.

GENEL KLASMAN BİRİNCİSİ

Genel klasmanda dereceye giren yarışmacı Spor Toto Bisiklet Takımı’ndan Emir Uzun birinci oldu.

KADINLAR KLASMANINDA DERECEYE GİRENLER

Kadınlar klasmanında birinci olarak dereceye giren yarışmacı Reyhan Yakışır, ikinci Aylin Yüce, üçüncü ise Elif Nur Aktı oldu.

BÜYÜK ERKEK KLASMANINDA DERECEYE GİRENLER

Büyük erkek klasmanında birinci olan yarışmacı Emir Uzun, ikinci Arda Tekirdağ, üçüncü ise Emre Ural oldu.

MASTER ERKEK KLASMANINDA DERECEYE GİRENLER

Master erkek klasmanında birinci olan yarışmacı Gökhan Uzuntaş, iki'nci Yunus Özdemir, üç’üncü ise Murat Uslu oldu.

“15’İNCİ YARIŞIMIZA TEKRARDAN DAVET EDİYORUM”

Önümüzdeki sene düzenlenecek olan bisiklet yarışına herkesi davet ettiğini belirten EBİS Başkanı Mustafa Kurt “Edirne Bisiklet Spor Kulübü olarak bu yıl 14’üncü kez düzenlediğimiz bisiklet yol yarışımız kazasız belasız sona ermiş bulunmaktadır. Düzenlemiş olduğumuz yarışımızda 215 sporcu yarışmış ve yarış dışı kalan sporcular haricindeki bütün sporcularımız kazasız belasız yarışımızı nihayete erdirmiş bulunmaktadır. Bisiklet sporu adına önemli bir katılım sayısına ulaşılan yarışımızda 4’ü lisanslı olmak üzere kulübümüz ve gönüllülerimiz ile birlikte toplam 54 bisiklet sever görev yapmış bulunmaktadır. Bu nedenle hakemlerimize ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize destek veren bütün sponsorlarımıza ve kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kısmetse 15’inci yarışımızda birlikte olmak üzere sizleri tekrardan davet ediyorum” dedi.

“ÖNÜMÜZDE 100 YIL DAHA VAR”

Düzenlenen yarışmanın Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesinden dolayı memnun olduğunu dile getiren Edirne Valisi Yunus Sezer “Bugün Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümüdür. Önümüzdeki hafta itibariyle hep beraber coşku ile kutlayacağız. Buradan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu milli mücadele, Allah’a şükür galibiyetle sonuçlanmış ve bize güzel bir vatan, güzel bir Cumhuriyet hediye etmişler. Ve her nesil üzerine koya koya bugüne kadar getirdiler. Önümüzde bir 100 yılımız daha var. İnşallah bu yüzyılında Türkiye yüzyılı olması için spor, sanat, sanayi, askeri ve bütün alanda bu güzel ülkemizi dünyanın gözbebeği haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. 2009’dan beri devam eden bir Edirne Bisiklet Kulübünün serüveni var. Ve 14’üncü yarışma bugün Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk geldi. Ben organizasyonu yapan ve katkı verenleri ve yarışa katılan herkesi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.