Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisiklet satışlarında hareketlilik başladı

Edirne’de bisiklet satışı ve tamiri yapan Emre Nurlu, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşların ulaşımda bisiklet kullanımına yöneldiğini belirterek; “Bisiklet satışlarında hareketlilik başladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 18:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bisiklet satışlarında hareketlilik başladı

Edirne’nin Çilingirler Caddesi’nde bisiklet satışı ve tamiri yapan Emre Nurlu, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşların ulaşımda bisiklet kullanımına yöneldiğini söyledi.

Nurlu, Edirne’deki bisiklet yollarının yetersizliğine dikkat çekerek; “Edirne’mizde bisiklet yolları yetersiz. Eğer bisiklet yolları daha fazla olursa Edirne’miz için daha güzel olur” dedi.

“HAREKELİLİK HAFTA SONU OLUYOR”

Nurlu, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bisiklet satışlarında hareketliliğin başladığını belirterek; “Asıl yoğunluk okulların kapanmasıyla birlikte oluyor. Havalar ısındığı için özellikle hafta sonları hareketliliğimiz oluyor. Bunun yanında tamir işi de yaptığımız için tamir işlemlerimiz de yavaş yavaş başladı. Lastik patlakları, fren ayarları, vites ayarları gibi tadilatları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİSİKLET YOLLARI DAHA FAZLA OLURSA EDİRNE’MİZ İÇİN DAHA GÜZEL OLUR”

Edirne’deki bisiklet yollarının yetersiz kaldığını söyleyen Nurlu; “Yerli vatandaşlarımız havanın ısınmasını fırsat bilerek Karaağaç Mahallesi’ne bisiklet turları yapıyor. Fakat Edirne’mizde bisiklet yolları yetersiz. Eğer bisiklet yolları daha fazla olursa Edirne’miz için daha güzel olur” dedi.

BİSİKLET ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Nurlu, bisiklet satın alacak vatandaşlara da tavsiyelerde bulunurken; “Şu anda bisikletlerimiz çocuklar için 2 bin TL’den başlıyor. Yetişkinler için de 4 bin TL ile 4 bin 500 TL civarında. Bisiklet alacak vatandaşlarımızın, bisikletin hafifliğine bakması gerekiyor. Daha sonra ise kullanılan vites sistemi, zincir dişli kalitesi gibi detaylara dikkat etmeli. Bisiklet alacak vatandaşlara bir de tavsiyem var. Bisiklet alan vatandaşlar, 1-2 ay kullandıktan sonra bir kenara atıp bırakıyorlar. Bisikletin adapte olabilmesi için 1 yıl kullandıktan sonra bağdaşabiliyorsun. Bir defa kullanıp bir kenara atıldığında bir önemi kalmıyor. Bizim vatandaşlarımız genellikle öyle yapıyor. Bisiklete belli bir zaman ayıracaksın. Bu bir rutin haline getirildiği zaman bisiklet zevk verecektir” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.