Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİR ÖĞRENCİNİN YILLIK EV MASRAFI NE KADAR?

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, üniversitelerin açılmasına az bir süre kala öğrencilerin kiralık daire aradığını ve Edirne’de bir öğrencinin evini idame ettirebilmesi için gereken ücreti değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 18:50
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
BİR ÖĞRENCİNİN YILLIK EV MASRAFI NE KADAR?

Edirne’de Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, son zamanlarda gerçekleşen kira artışlarında öğrencilerin zor durumda kaldığını ve bir dairede çok fazla sayıda öğrencinin oturduğunu belirterek; “Öğrenciler bir evde 3-5 bazen de 6 kişi kalmaya çalışıyor” dedi.

“BİR ÖĞRENCİNİN YILLIK GEÇİM ÜCRETİ 200 BİN LİRA”

Bir öğrencinin evini geçindirebilmesi için gereken ücreti değerlendiren Çeker “Bir evin ortalama fiyatını 7 bin liradan hesaplayacak olursak, yılda nereden baksan 80-90 bin lira kira bedeli karşımıza çıkıyor. Günlük olarak yeme içmesine 100 lira koysak 36-40 bin lira arasında bir ücret tutuyor. Böylece ne olmuş oluyor? 130 bin lira. Minimum fiyat söyledim, tabi ki bunun içerisinde elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturaları da olacak. Toplamda bir öğrencinin evini idame ettirebilmesi gerekecek minimum ücret 200 bin lira” dedi.

“BİR DAİREDE 6 KİŞİ KALIYOR”

Öğrencilerin evleri 3-5 kişi kiraladığına değinen Çeker şöyle konuştu; “Öğrenciler mümkün olduğu kadar fazla sayıda bir evi tutmaya çalışıyorlar ki masrafları ortak olarak bölüşebilsinler diye. Mesela 3+1 daireyi tutuyorlarsa 3-5 kişi bazen 6 kişi daireyi tutalım da bütün masraflar ortak olsun diyor. Şu anda 1+1 evlerde bile 3 kişi kalmaya çalışan öğrenciler mevcut.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.