Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİÇİM FİYATI NEDEN ARTTIRILDI?

Edirneli çiftçi Erdal Akgün, Edirne Ziraat Odası’nın biçerdöver biçim fiyatlarını, ilçe ziraat odalarıyla birlikte alınan karardan 10 gün sonra arttırmasını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2023 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
BİÇİM FİYATI NEDEN ARTTIRILDI?

Her yıl Edirne Ziraat Odası ile ilçe ziraat odaları, Tarım İl Müdürlüğü yetkilisinin de bulunduğu toplantıda kararlaştırılan biçerdöver hububat biçim fiyatları bu yıl da aynı yöntem ile belirlenmişti. Ancak bu toplantıdan 10 gün sonra hububat biçim fiyatları ve balya bağlama fiyatlarını Edirne Ziraat Odası, ilçe ziraat odalarından bağımsız olarak artırıma gitti. Yapılan bu artırımı, daha önce 4 yıl Edirne Ziraat Odası meclis başkanlığı yapmış olan Edirneli çiftçi Erdal Akgün eleştirdi.

Açıklanan fiyatın üzerine daha önce hiçbir dönemde olmadığı gibi, Edirne Ziraat Odasının tekrar fiyat belirlemesini, biçerdöver sahiplerinden yana bir tavır olarak algıladığını belirten Akgün; “Belki 170 lira da biçim fiyatını karşılamayacaktır. Biçtirene çok, biçene az. Bir iki gün içerisinde tekrar mazota zam gelecek. Böyle bir ortamda fiyat tutturmak çok zor. Keşke, her şey baştan konuşulup ilçe ziraat odalarının hepsinin belirlediği fiyata uysaydılar veya akaryakıt fiyatlarına göre değişiklik olabileceğini kararlaştırsaydı. Şimdi insanlar da niye böyle oluyor, kendi aralarında anlaşamıyorlar mı? Ya da birilerinin etkisi altına mı girdiler düşüncesi oluştu. Bir sonraki yılda böyle davranılmamalı” ifadelerini kullandı.

“KORKMASINLAR”

Yakın zamanda hasada başlanacak olan buğdayların yağış sebebiyle gayet iyi durumda olduğunu, hem verimi yüksek, hem de kaliteli olacağını söyleyen Akgün, “Bizim, ziraat odalarından beklentimiz, özellikle iktidarın işbirlikçisi olan Ziraat Odaları Genel Başkanından, çiftçinin ezilmesini alkışlayan Ziraat Odalar Genel Başkanı’ndan hiç bir beklentimiz yok. Ama Edirne Ziraat Odası, biçerdöver fiyatlarındaki gösterdikleri hassasiyeti buğday fiyatları yerle bir oluğunda da göstermeliydiler. Korkmasınlar,  onların arkasında Edirne çiftçisi var. İktidardan korkup da çiftçiyi savunmuyorlarsa bu daha da acı bir şey. Korkmasınlar, biz ziraat odamızı koruruz” dedi.

DERYA SARILARLI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.