Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezbaş ‘Panta’ ile ne demek istedi?

CHP’den en son Keşan Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Mustafa Bezbaş’ın, Şükrü Ciravoğlu’na destek amacıyla düzenlenen eylemde; “Pantaların hüküm sürmediği bir CHP istiyoruz” cümlesi dikkat çekti. Bezbaş’ın “Panta” sözcüğü ile ne söylemek istediği merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 18:10
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) en son Keşan Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Bezbaş’ın, CHP Edirne Belediye Başkan adaylığı görevinden çektirilen Şükrü Ciravoğlu’na destek amacıyla düzenlenen eylemde yaptığı konuşma gündem oldu.

Bezbaş, konuşmasında, “Pantaların hüküm sürmediği bir CHP istiyoruz” derken; “Panta” sözcüğünü kullanması dikkat çekti. Vatandaşlar, Bezbaş’ın “Panta” sözcüğünü kullanarak ne demek istediği merak ederken; internet üzerinden yapılan araştırmalarda sözcüğün Trakya bölgesinde “Yaramaz”, “Haydut”, “Hırsızlık yapan”, “Olur olmaz her şeyi sahiplenmeye çalışan kişiler” için kullanılan sıfat olarak anlamlandırılıyor.

“PANTALARIN HÜKÜM SÜRMEDİĞİ BİR CHP İSTİYORUZ”

Bezbaş, konuşmasında şu ifadelere yer vermişti; “Uzun yıllardan beri parti içinde çeşitli görevlere talip olmuş bir arkadaşınız olarak partiye zarar vermeden neler yapılabileceğini siz üyelerimizle birlikte biz biliyoruz. Hiçbirimizin, CHP’nin iktidar olmasından, Edirne’de belediyeyi kazanmasından, çocuklarına helal lokma götürmekten, ülkede liyakatin geri gelmesinden, insanların yarışarak işe girmesinden, çiftçinin hakkını almasından, işçinin hakkını almasından yana bir derdi yok. Biz bunlar için yollardayız. Biz, menfaatçi, kişisel çıkarların, kısacası ‘Pantaların’ hüküm sürmediği bir CHP istiyoruz. Uzun yıllardan beri örgütümüzün DNA’sı bozuldu. ‘Trakya’nın abisi’, ‘Trakya’nın bilmem nesi’; örgütün iradesi yok sayıldı. Biz burada, milletvekili seçimlerinde de aynı yerde önseçim yapılması için gösteri yaptık. Yine sizlerle birlikte şerefli, namuslu, ülkenin düzgün yönetilmesini isteyen CHP’lilerle birlikte burada da Edirne’nin en dürüst, namuslu, şerefli insanlarından birisi, 70 yaşına kadar partiye hizmet etmiş, bir tane de faal görev almamış, bir tane maaş kursağından geçmemiş bir insanın, farkla kazandığı ön seçimde hakkıyla atandığı bir görevin gasp edilmesi, elinden alınması ve haksızlığa uğraması sonucu burada toplandık. CHP üyeleri, politik, ideolojik, Atatürk’ün yolunda insanlardır. Biz ne yapacağımızı biliriz. Nerede nasıl davranacağımızı biliriz. Bu ülkenin çocuklarını, bu ülkenin geleceğini düşünüyoruz. O mavi gözlü kahraman için bu partinin üyesiyiz. Onun için genel başkanlar da gelip geçicidir. Geçmişte yapılan hatalar yeniden yapılıyor. Meclis üyelerine ön seçim yok, belediye başkanına var. İl Genele yok. Biz artık kriter istiyoruz. Her koşulda üyenin sözünün dinlendiği, 2 dönem kuralının uygulandığı, Atatürk’ün partisinin büyük çoğunlukla iktidar olduğu ve liyakatin geri geldiği, Türkiye’nin de çağdaş medeniyetler düzeyine ulaştığı, bağımsız, refah, mutlu ve zengin bir ülke istiyoruz. Bunun için burada toplandık. Şükrü ağabeyi geri istiyoruz. Sayın Genel Merkez, antidemokratik kuralları bırakın. CHP düzelirse Türkiye düzelir. Şükrü ağabeyi geri getirin. Sayın Genel Başkan, seçim kaybedilirse vebali sizin üzerinizdedir. Jurnalcileri, dedikoducuları, yalan aktaranları bırakın. Sade, tertermiz üyeler burada; Şükrü ağabeyi geri istiyoruz. Edirne siyasetini dizayn etmeyi bırakın. Kişilerle işimiz yok. Şükrü ağabey geri gelecek ve Edirne’de CHP, yerel iktidarına devam edecek.”

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.