Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berk Söylemez’in adı sokağında yaşayacak

Geçirdiği kaza sonucu 13 Eylül tarihinde hayata gözlerini yuman Gazeteci Berk Söylemez’in adı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşadığı sokağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 16:45
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Berk Söylemez’in adı sokağında yaşayacak

TRT Haber Kameramanı Ve Edirne Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Berk Söylemez, geçirdiği talihsiz kaza sonucu 13 Eylül günü hayata gözlerini yumdu. Edirne Belediyesi meclisinin kararıyla Berk Söylemez’in adı, evinin bulunduğu sokağa verildi.

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Berk Söylemez’in adının verildiği sokakta yapılan törende duygusal anlar yaşandı. Söylemez’in ailesinin, sevenlerinin, meslektaşlarının ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katıldığı tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Berk Söylemez’in hayat hikayesinin anlatılmasından sonra konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Bugün Edirne’nin yetiştirdiği evlatlarından olan Berk’in adını, evinin olduğu sokağa vermekten mutluyuz ama bir taraftan da hüzünlüyüz. Sevgili Berk, çok genç yaşında gerçekten çok talihsiz, elim bir trafik kazasında kurban gitti. Berk’in vücudu fiziki olarak aramızda değil ama anılarıyla, gülen yüzüyle, gülümseyen gözleriyle, o sıcaklığıyla o Edirne çocuğu olmasının verdiği pırıl pırıl özgüvenle hep aramızda. İstedik ki, ismi hep anılsın, mektuplara, gönderilere, gelip geçenlere bir örnek olsun ve onun mesleğinin, çalışan gazeteciler gününde yapalım istedik. Sevgili kardeşimizi biz ve meslektaşları hep iyi dileklerle anacağız. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun” dedi.

Başkan Gürkan, konuşmasının ardından Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı, Berk Söylemez’in adının sokağa verilme kararını, Söylemez’in anne ve babası Sevinç ve Ali Söylemez çiftine teslim etti. Kararın aileye teslim edilmesi sonrası Başkan Gürkan ve Berk Söylemezin ailesi hep birlikte Söylemez’in adının yazılı olduğu sokağın tabelasının açılışını yaptılar.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.