Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAYAZIT YANGIN YERİNDE

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, buğday tarlası yangınlarından zarar gören çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
BAYAZIT YANGIN YERİNDE

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, dün öğleden sonra Merkez Sazlıdere Köyünde çıkan yangın sonucunda tamamen yanan; yedi çiftçiye ait 53,5 dekar buğday ekili alan ve bir çiftçiye ait 200 dekar hasadı yapılmış tarlada incelemelerde bulunarak; çiftçilere ve muhtara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bayazıt, “Buğday hasadının başladığı ve hızlı bir şekilde devam ettiği bu günlerde gerek yangınlar nedeniyle meydana gelen ürünlerin yok olmasını önlemek, gerekse üreticilerimizin emeklerini zayi etmemek için özellikle hasat dönemindeki ürünlerin olduğu bölgede yangına sebebiyet vermemek için anızların yakılmaması, izmarit atılmaması, aşırı sıcaklar nedeniyle cam kırıkları yangın riskini artıracağından yol kenarlarına ve tarım alanlarına gelişi güzel cam şişe atılmaması, halkımızın bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olması büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca herhangi bir yangın durumunda ilgili gerekli mercilere en kısa sürede haber verilmesi, yangının büyümesini engelleyeceğinden oluşabilecek zararı en aza indirecektir” dedi

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.