Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başpehlivanlar Mezuniyette Kol Bağladı

Edirne’de bu yıl 1-7 Temmuz tarihleri arasında 663’üncüsü düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi başpehlivandan Nedim Gürel ve Semih Turgut, Trakya Üniversitesi’nde kol bağladı. Gürel ve Turgut, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmanın mutluluğunu yaşarken; “Hedefimiz altın kemer” dediler.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 18:16
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Başpehlivanlar Mezuniyette Kol Bağladı

Edirne’de bu yıl 1-7 Temmuz tarihleri arasında 663’üncüsü düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi başpehlivanlar, Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreninde kol bağladı.

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki akademik eğitimlerini tamamlayan başpehlivanlar Nedim Gürel ve Semih Turgut, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldılar.

Başpehlivanlar, tören öncesi basın mensuplarına açıklama yaparken; hem mezun olmanın mutluluğunu, hem de Kırkpınar öncesi heyecanlarını paylaştılar. Gürel ve Turgut, Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi kol bağlayarak basın mensuplarına poz verdiler.

“YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPACAĞIM”

Gürel, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'nden mezun olduklarını belirterek; “4 yılımız bitti. Fakültenin ilk lisans öğrencileri olacağız. Sayın Rektörümüz Erhan Tabakoğlu senato kararıyla bize bu imkanı tanıdı. Başta ona, sonra okulumuzdaki saygıdeğer hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Böylelikle 4 yılı tamamlamış olduk. İnşallah yüksek lisans ve doktora yapıp Trakya Üniversitesi'nin yakasını bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİM ALTIN KEMER”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başlamasına da kısa bir süre kaldığını söyleyen Gürel; “Oraya da çok motiveyiz, antrenmanlarımızı yaptık. İnşallah okulumuzu ve kulübümüzü orada temsilen mücadele edeceğiz, güreşimizi yapacağız. Katıldığımız bütün güreşlerde kürsünün en üst basamağına çıkmak için uğraşıyoruz. Sarayiçi Er Meydanı'nda hedefim tabii ki altın kemer olacak” dedi.

“ÇIRAKLARIMA VE EVLADIMA ÖRNEK OLSUN”

Turgut da mezun olduğu için mutluluğunu ifade ederken; “Benim için aslında geç kalınmış bir eğitim ama tamamladığım için çok mutluyum. Ben de tüm arkadaşlarım gibi heyecanlıyım. Biz küçük yaşta yağlı güreşe başladığımız için eğitime biraz ara vermek zorunda kaldık. Çünkü bizim antrenmanlarımız çok sıkı ve ağır oluyordu. Kırkpınar'da 2017'de Başaltı kategorisinde derece yaptıktan sonra Rektörümüz de böyle bir imkan sağladı. Onu değerlendirdik ve okulumuz da bizi kabul etti. Burada inşallah diplomamızı alacağız. Tabii ki gurur verici benim için. Çıraklarıma ve evladıma örnek olabilecek bir durum” sözlerine yer verdi.

“ALTIN KEMER İÇİN UĞRAŞACAĞIM”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gelecek hafta Er Meydanı’na çıkacağını belirten Turgut; “Okulumuzu da hem yurt içinde, hem de yurt dışında çok iyi temsil ettik. Kırkpınar'da bir başpehlivanın en büyük hedefi altın kemer almak. Biz de onun için uğraşacağız. Tabii ki o kürsünün ilk basamağında biz de olmak istiyoruz. İnşallah elimden gelen ne varsa hepsini yapacağım. Allah gönlümüze göre verir inşallah” dedi.

“ÖN ELEME YANLIŞ KARAR”

Turgut, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bu yıl ilk defa düzenlenecek ön eleme güreşlerine katılacağını açıklarken; “Ön elemeye ben de katılacağım bu sene ama bence yanlış bir karar. Başpehlivan olmuş insan zaten rakiplerini eleye eleye geliyor, başpehlivan unvanı alıyor. Bir başpehlivanın da Kırkpınar'da 40 yaşına kadar güreşebilmesi gerekiyor bence. Biz bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.