Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞPEHLİVAN: YUSUF CAN ZEYBEK

Edirne'de 662'incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde İsmail Balaban’ı yenen Yusuf Can Zeybek kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
BAŞPEHLİVAN: YUSUF CAN ZEYBEK

Edirne'de bu yıl 662'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek karşı karşıya geldi.

İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek arasındaki güreşin ilk dakikaları karşılıklı hareketlerle geçti. 12. Dakikada Balaban’ın, kasnaktan yakalamasıyla tehlikeye giren Zeybek, kısa sürede kendini kurtardı. Karşılaşmanın 13. Dakikasında Zeybek’in kaşı açıldı. Sağlık ekibi Zeybek’e müdahalesinin ardından müsabaka devam etti. Güreş, hızını ve hareketliliğini kaybetmeden karşılıklı el enselerle devam ederken güreş severler de keyifli bir final izleme şansı yakaladı.

İki pehlivan da  güreşi puanlamaya bırakmak istemezcesine tansiyonu düşürmeden güreşti. İsmail Balaban puanlamaya az bir süre kala galibiyete yaklaşan bir hamle yaptı. Güreşin 20. Dakikasından sonra net hamleler daha çok Balaban’dan gelmeye başladı. Yusuf Can Zeybek bir hamle yapmaktan ziyade daha çok Balaban’ın hamlelerinden kurtulamaya yönelik mücadele sürdürdü. Yusuf Can Zeybek pasif güreştiği için ilk ihtarını aldı. Güreşin psikolojik üstünlüğünü İsmail Balaban 30. Dakikalarda tamamen ele aldı. Zeybek ise daha çok savunmaya bağlı bir müsabaka sürdürdü.

Normal süresi berabere biten müsabakada puanlamaya geçildi. Normal sürenin dışında puanlama güreşinde etkili olan taraf Yusuf Can Zeybek oldu.

Puanlama güreşinde İsmail Balaban’ı  yenen Yusuf Can Zeybek, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin ve Cumhuriyetin 100. yılının başpehlivanı oldu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.