Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞPEHLİVAN TAŞ, TEKİRDAĞ NKÜ’DE

2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin altın kemerli başpehlivanı Mustafa Taş Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne kaydını yaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 16:24
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
BAŞPEHLİVAN TAŞ, TEKİRDAĞ NKÜ’DE

Edirne’de 2022 yılında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derecesinin doping havuzunda olmasına rağmen adres bildirimini yapmaması nedeni ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından başpehlivanlık unvanı alınarak Mustafa Taş başpehlivan ilan edilmişti. 2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri altın kemerli başpehlivanı Mustafa Taş Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne ön kaydını yaptırdı. Kayıt sırasında Trakya Üniversitesi Spor Kulübü Güreş Sorumlusu Yavuz Sönmez, Mustafa Taş’ın yanında hazır bulundu.

“ÖZEL KONTENJANLA YERLEŞTİ”

Başpehlivan Mustafa Taş’ın özel kontenjanla yerleştiğini belirten Sönmez “Trakya Üniversitesi Kırkpınar’da derece yapanlardan, ek kontenjandan 5 öğrenci alıyor. Bu yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de aynı kontenjanı uyguluyor. Bu vesile ile altın kemer takmış Mustafa Taş özel kontenjanla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne ön kaydını yaptırdı. Eylül’ün 5’inde sınavı var, sınavlara girdikten sonra da büyük ihtimal Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitimine başlayacak” dedi.

“BAŞKA GÜREŞÇİLER DE VAR”

Trakya’da başka güreşçilerin de üniversitelere kayıt yaptırdığına değinen Sönmez “Trakya Üniversitesi’nde şampiyon güreşçilerde Kırkpınar’da derece yapmış güreşçilerimiz Serdar Yıldırım, alt boylarda İlker Durmuş ve Ercan Gençdoğan kendisi baş altında güreşiyor. Trakya Üniversitesi’nin almış olduğu senato kararı ile ilk 4’e girenler taban puan olan 170 puanla ve genel yetenek sınavlarından muaf bir şekilde üniversitemize kayıt yaptırabiliyor. Güreşçilerimiz Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’ne kesin kayıtlarını 4-6 Eylül arasında yapacaklar” diye konuştu.

“BOKSÖRÜMÜZ DE TEKİRDAĞ’DA”

2019 Yılında Avrupa Şampiyonu olan, 2021 yılında Tokyo Olimpiyatları’na katılma kotası elde eden, Türkiye’nin olimpiyatlarda kota kazanan ilk kadın boksörü olan ve 2020 Yaz Olimpiyatları’nda sinek siklette gümüş madalya kazanan Busenaz Çakıroğlu’nun Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yüksek lisans yapacağına değinen Sönmez Şöyle konuştu; “Busenaz Çakıroğlu boksörümüz olimpiyat 2’ncisi, dünya 1’incisi ve Avrupa 1’incisi Tekirdağ’a gelerek yüksek lisans yapacağını belirtti.”

“ZEYBEK’TE TRAKYA’DA OKUMAK İSTİYOR”

Bu yıl gerçekleştirilen 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek’in de Trakya’da Üniversitesi’nde okumak istediğini belirten Sönmez; “Bu yıl sporcularımız tarafından Trakya’ya çok talep var. Yusuf Can Zeybek’in de ALES sınavından geçerli puan alması durumunda yüksek lisansını Trakya’da yapacağını söyledi” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.