Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baroda “Kadına Yönelik Şiddet” konferansı

Edirne Barosu’nda düzenlenen "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" konferansında İKKB Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, kadına ve aile içi şiddete karşı hukuk yoluyla mücadele ve uluslararası sözleşmeleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 16:43
Kaynak: MURAT SAVAŞ
Baroda “Kadına Yönelik Şiddet” konferansı

Edirne Barosu Kadın ve Aile Komisyonu ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi İşbirliğinde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen konferansın konuğu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu oldu. Edirne'de ki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyelerinin de katıldığı konferansın birinci bölümünde Moroğlu, şiddetle hukuk yolu ile mücadelede, uluslararası sözleşmelerden özellikle (CEDAW) Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi ve İstanbul sözleşmelerinden söz etti.

Moroğlu ikinci bölümde şiddetle mücadelede Türk hukukundaki düzenlemelerden, Türk Medeni Kanunu, Ceza Kanunu, İş Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, 4320 sayılı kanun, 6284 nolu kanundan söz etti.

“ŞÖNİM’İN SAYISI ARTMALI”

Şiddetin önlenmesi ve mağdurun korunması için destek hizmetlerinin, Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) sayılarının artırılması ve kurumlar arası koordinasyonun önemli olduğunu vurgulayan Av. Moroğlu bu konuda birlikte çalışması gereken kurumları da dile getirdi.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANAMAZSA ŞİDDET ÖNLENEMEZ”

Ayrıca Moroğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadıkça kadına yönelik şiddetin de önlenemeyeceğini belirtti. 2006 Başbakanlık Genelgesinde "Eşitsizliğin ortadan kaldırılması konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır" denilmesine karşın bugün bu genelgenin işlevinin değiştirildiği konusunda da izleyicileri bilgilendirdi.

Konferans katılımcıların soru cevapları ile sona ermiştir.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.