Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlı; “Ey AK Parti Edirne Milletvekili Neredesin?”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, elektriğe yapılan yüzde 38 zamma tepki gösterirken; AK Parti Edirne Milletvekili'nin halkın ekonomik sorunlarına duyarsız kaldığını söyledi. Balkanlı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a seslenerek; “Ey AK Parti Edirne Milletvekili Neredesin?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
Balkanlı; “Ey AK Parti Edirne Milletvekili Neredesin?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, elektriğe yüzde 38 yapılan zammı tepki gösterdi. Balkanlı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın ise halkın sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi.

Balkanlı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“’Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar, toplumumuzun tüm kesimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalar ve vergiler nedeniyle emekliler, işçiler, memurlar, dul ve yetimler ciddi geçim sıkıntılarıyla karşı karşıya kalmış durumda. Enflasyon durdurulamıyor ve asgari ücretliler ile çalışanlara yapılan zamlar, enflasyon oranında yapılmadığı için yaşam koşulları giderek zorlaşıyor.

Son yapılan elektrik zammı ise toplumun tüm kesimlerini ekonomik ciddi şekilde zorlayacaktır. Elektriğe yapılan yüzde 38 zam, iğneden ipliğe tüm ürünlere yansıyarak hayat pahalılığını artıracak ve halkın geçim sıkıntısını derinleştirecektir. AK Parti iktidarı, bu zamlara karşı bir çözüm üretmezken, asgari ücretliye, emekliye ve memura enflasyon oranında bile zam yapmamakta ısrar etmektedir. Yeni vergi paketi ve yurtdışına çıkışta alınan araca zam yapmaya hazırlanmaktadır. AKP gözünü vatandaşın cebine dikmiştir. Bu durum, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı açlıkla karşı karşıya bırakacaktır.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunlar da aynı derecede önemlidir. Çiftçiler, topraklarını ve hayvanlarını satmak zorunda kalmakta, üretimden vazgeçmektedirler. Bu durum, hem gıda güvenliğimizi tehdit etmekte hem de tarım sektörünün can çekişmesine neden olmaktadır. Çiftçilerin sorunlarına yeterli destek sağlanmaması, tarım politikalarının yetersizliği bu sorunların başlıca nedenidir.

Ancak, bu kadar ciddi sorunlar varken, AKP Edirne Milletvekilinin halkımızın yaşadığı ekonomik sorunlar ile ilgilenmemesi, halkın içine girip sorunları dinlememesi yine bu sorunları gündeme getirip değerlendirmemesi, ortalıkta boş boş gezmesi, memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamların yetersizliğini görmezden gelmesi kabul edilecek bir durum değildir. Yine tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ve köylülerimizin yaşadığı sorunlarını dile getirmemesi, çözüm üretemeyerek tarım ve diğer sektörlerde yaşanan sıkıntıları göz ardı ederek ihmal etmesi Edirne’miz ve halkımız için büyük bir eksikliktir.

Edirne Belediye Meclisi, AKP iktidarının gerçek enflasyonun yüzde 135 olduğu TÜİK‘e göre ise yüzde 75 olan yıllık enflasyon nedeniyle benzine ve akaryakıta yaptığı zamlar sonucunda Haziran ayında zorunlu olarak ulaşıma yüzde 37,5 zam yapmıştır. Bu zorunlu zam, ekonomik gerçeklerin bir sonucudur ve belediyemiz, bu zammı yapmak zorunda kalmıştır. Ancak AK Parti Edirne Milletvekili, halkın gerçek sorunlarını görmezden gelerek, sadece CHP’li Edirne belediyesini eleştirmektedir. Ortalıkta görünmeyen ve halkın içine girip sorunlarını dinleme cesaretini gösteremeyen AK Parti Edirne Milletvekilinin görevini yerine getirmediğini üzülerek görmekteyiz.

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanlığı olarak, halkın sorunlarını dile getirmeye ve AKP iktidarının yanlış politikalarını eleştirmeye devam edeceğiz. AK Parti Edirne Milletvekilini ve diğer AK Parti yetkililerini, halkın gerçek sorunlarına eğilmeye, çiftçilerin, emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin sesini duymaya, TBMM çatısı altında ve diğer ortamlarda duyurmaya davet ediyoruz. Ekonomik adaletsizliklerin sona ermesi ve halkın refahının artırılması için mücadelemiz devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman vatandaşın yanında olacak ve onların haklarını savunacağız. Artık yeter. Susmayacağız. Halk geliyor. Halkın partisi CHP geliyor.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.