Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlı’dan seçmenlere 17 Ocak uyarısı

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, muhtarlık bölgesi askı listelerinin son gününün 17 Ocak olduğunu hatırlatarak; “Vatandaşlarımız kendi bölgelerinde, apartmanlarında oturan kişileri mutlaka kontrol etmeliler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 17:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Balkanlı’dan seçmenlere 17 Ocak uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, vatandaşlara muhtarlık askı listeleri ve seyyar sandık uygulaması ile ilgili uyarılarda bulundu.

Balkanlı, 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim takviminin devam ettiğini söyleyerek, muhtarlıklara asılan seçmen listeleri ve seyyar sandık uygulaması ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

“BİNA VE ADRESLERİNİ MUTLAKA KONTROL ETSİNLER”

Balkanlı, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin 17 Ocak Çarşamba günü indirileceğini ve itirazların sona ereceğini belirterek; “Muhtarlık askı listeleriyle ilgili süreç devam ediyor. 2 gün boyunca itirazlar devam edecek. Vatandaşlarımız kendi bölgelerinde, apartmanlarında oturan kişileri mutlaka kontrol etmeliler. Yerel seçimlerde sağlıklı bir sonuç alabilmemiz ve demokrasiye aykırı bir şey olmaması için mutlaka kendi bina ve adreslerini seçmen listelerinde kontrol etsinler. Listede yabancı ya da bilinmeyen kişiler varsa da mutlaka seçim kurullarına mutlaka itiraz edilmelidir. Biz kontrolleri yaptık ama seçmenler de yurttaşlık görevlerini yerine getirerek bu kontrolleri sağlamalı ve YSK’ya itirazlarını iletmeliler” ifadelerini kullandı.

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI İÇİN DE SON GÜN

Balkanlı, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için başvuruların da son günün 17 Ocak Çarşamba günü olduğunu sözlerine ekledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.