Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanların Gençleri Arama Kurtarma Eğitiminde Buluştu

Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Eğitimi ve Yarışması Karaağaç’ta, Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde başladı. 9 ülkeden 160 öğrenci arama kurtarma eğitimi alacak, eğitim sonunda yarışma düzenlenecek

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 13:51
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Balkanların Gençleri Arama Kurtarma Eğitiminde Buluştu

Balkan Ülkeleri İşbirliği Platformu etkinlikleri kapsamında, Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Eğitimi ve Yarışması Karaağaç’ta, Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde başladı. Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve AFAD organizasyonunda düzenlenen etkinlikte Trakya Üniversiteler Birliği’nden, Çanakkale, Bandırma, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’den toplam 5 ekip Türkiye’yi temsilen katılıyor. Balkan ülkelerinden ise Bulgaristan ve Kosova’nın 2 takımla olarak katıldığı etkinlikte Yunanistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Romanya olmak üzere 8 ülkeden 10 takım bulunuyor.

İlk 3 gün arama kurtarma eğitimi verilecek olan etkinlikte, 5 etapta yarışma yapılacak. Tırmanma, Arazide Arama Kurtarma, Enkazda Arama Kurtarma, Arama Kurtarma Sahasına Giriş, ve Çadır Kurma kategorilerinde yarışmaların olacağı etkinliğin amacının, arama kurtarma eğitimi almış, afetlerde bilinç oluşmuş gençler yetiştirmek olduğunu belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; “Sayın valimizin fitilini yaktığı, Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu Kapsamında, Balkan Üniversiteleri Arama Kurtarma ekiplerinin, Edirne’de buluşması, bir eğitim alması ve küçük yarışmayla taçlandırılacak faaliyet için buradayız. Sayın valimiz ve AFAD müdürümüzle beraber organize ettiğimiz bu etkinlikte 8 ülkeden temsilciler var. Türkiye’den de Trakya Üniversiteler Birliği ekipleri var. Önce bir eğitim alacaklar, sonra da yarışacaklar. Amaç bir afet ve sıkıntı durumunda kendini hazır hisseden ekipleri kurmak. 160 öğrenci burada şenlik yaşıyor, biz de ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.