Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlar’dan Gelen Öğrencilerden Vali Sezer’e Ziyaret

Edirne’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Edirne Balkan Şöleni’ne 6 Balkan ülkesinden katılan 14 öğrenci ve 7 idareci, Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret etti. Sezer, ziyarette Türkiye ile kalıcı dostluk bağlarının kurulmasının önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 11:28
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Balkanlar’dan Gelen Öğrencilerden Vali Sezer’e Ziyaret

Edirne’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Edirne Balkan Şöleni’ne Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova’dan katılan öğrenciler, Edirne Valiliği’ni ziyaret etti.

Toplam 14 öğrenci ve 7 idarecinin katıldığı ziyarette Edirne Valisi Yunus Sezer, valilik toplantı salonunda ziyaretçileri ile bir araya geldi. Ziyarete İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak ile müdür yardımcıları da katıldı.

“KALICI DOSTLUK BAĞLARININ KURULMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ziyarette öğrencilere seslenen Vali Sezer, Balkan ülkelerinden gelen öğrencileri Edirne’de görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek; “Bugün bizler Trakya bölgesindeyiz ama aynı zamanda sınırlarımızın ötesinde de dost ve kardeş ülkelerimiz var. Hemen hemen her programda oradan da misafirlerimiz oluyor. Sizden önce 23 Nisan kutlamalarını gerçekleştirdik. Orada 250 çocuğumuzu burada misafir ettik. Bizim buradaki kutlamalarımıza katıldılar. Şimdi de bizim için çok önemli bir ulusal bayramı gerçekleştiriyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutlayacağız. Bu kapsamda da Türkiye'nin her yerinde kutlamalar gerçekleştiriliyor. Bugün de sizler yine bizleri yalnız bırakmadınız. Bu aynı zamanda sizin de bayramınız. Burada Balkanlar'dan 6 ülkemizden 140 tane gencimiz bugün bizim kutlamalarımıza iştirak edecekler. Orada hem kendi ülkelerinin yöresel oyunlarını gerçekleştirecekler, hem de bundan sonraki dönemler için de kalıcı dostluk bağları kurulması çok önemli. Burada gençler, geleceği yönetecek olan kişiler sizlersiniz. Burada 6 ülkeden, Türkiye'de dâhil 7 ülkeden gençler bir araya gelecekler. Hayatları boyunca unutamayacakları kalıcı dostlukları burada gerçekleştirecekler” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ MÜCADELE ATEŞİNİ BAŞLATMA ZAMANI”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine de dikkat çeken Sezer; “Bizim de bütün ülkemizin, Edirne'mizin Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, milli mücadele ateşini başlatma zamanı. Bu da bizim açımızdan, milli mücadele açısından çok kıymetli. Bu manada da bir vesileyle şehit ve gazilerimiz de buradan şükranla, minnetle anıyoruz, yâd ediyoruz” diye konuştu.

HEDİYE TAKDİM ETTİ

Vali Sezer, konuşmasının ardından Balkan ülkelerinden Edirne’ye gelen öğrencilerle tanıştı. Tanışmanın ardından Vali Sezer, 6 ülkeden gelen öğrenci ve idarecilere hediye takdim ederken; ziyaretçiler de Sezer’e teşekkür ederek hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından Vali Sezer, ziyaretçileri ile birlikte Edirne Valiliği önünde fotoğraf çektirdi.

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.