Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan; “Klima talebi 2 katına çıktı”

Edirne’de özel bir firmanın bayiliğini yapan işletme sahibi Can Balkan, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kentte geçen yıla göre klima talebinin 2 katına çıktığını söyleyerek; “Geçen seneye göre şu anki talep 2 katı diyebiliriz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 11:00
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Balkan; “Klima talebi 2 katına çıktı”

Edirne’de Nisan ayı ile birlikte artmaya başlayan hava sıcaklıkları, vatandaşları klima satın almaya yönlendirdi. Kentte özel bir firmanın bayiliği yapan işletmenin sahibi Can Balkan, vatandaşların klima talebi ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

Balkan, 2023 yılı ile 2024 yılı klima satışları ile ilgili değişen alışveriş dönemine dikkat çekerken; klima fiyatlarını açıkladı. Vatandaşların, bu yıl klima satın almak için erken talepte bulunduğunu belirten Balkan, Nisan ayı ile birlikte talep almaya başladıklarını söyledi.

“KLİMA İHTİYAÇLARINI ÖNE ÇEKTİLER”

Balkan, 2023 yılının Nisan ayına göre klima talebinin bu yıl daha fazla olduğunu belirterek; “Çünkü geçen sene Temmuz ve Ağustos aylarında çok talep vardı. Bu da Edirne’deki sıcaklardan kaynaklıydı. İnsanlar o zamanlarda klima bulamadılar. Çünkü piyasada klima yoktu. Onun için bu sezon klima ihtiyaçlarını daha önceye çekmek istediler. Dolayısıyla geçen seneye göre şu anki talep 2 katı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“10 MÜŞTERİDEN 3-4 TANESİ KLİMA SORUYOR”

Nisan ayı ile birlikte klima talebi almaya başladıklarını söyleyen Balkan; “Geçen sene klima sattığımızda 1-1,5 ay gibi kurulum süresi veriyorlardı. İnsanlar onu da göze alamadıkları için bu aylarda satın alıp işini garantide tutma düşüncesindeler. Biz de şimdiden talep almaya başladık. Günlük bazda konuşursak; ortalama 10 müşteriden en az 3-4 tanesi iş yerleri için olsun, ev için olsun klima soruyorlar” dedi.

“FİYATLARI 1 AY ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 10 ARTTI”

Balkan, klima fiyatlarını da açıklarken; “Türkiye’deki ekonomik şartlara göre her ay fiyatların değişmesinden kaynaklı olarak klimaları bir an önce satın alıp kurdurma düşüncesindeler. Örneğin; geçen ay sattığımız klimaya göre bu ay yüzde 10 fiyat artışı oldu. Şu anda en uygun klima 21-22 bin TL. En yükseği ise 33-35 bin TL’leri buluyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.