Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Keman Festivali'nin kapanışı öğrencilerden

Edirne’de ilk kez düzenlenen Balkan Keman Festivali’nin kapanış konserini öğrenciler yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 18:28
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Balkan Keman Festivali'nin kapanışı öğrencilerden

Edirne’de Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Balkan Keman Festivali'nin kapanış konseri gerçekleştirildi. Konser kapsamında Edirne'ye gelen sanatçılarla birlikte çalışma fırsat yakalayan öğrenciler öğrendiklerini sahnede gösterdiler.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“BALKANLAR VE AVRUPA ÜLKELERİ İLE DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU”

Prof. Zafer, "Bugün festivalimizin son günü çok güzel, dolu dolu bir hafta geçirdik. Müzik dolu, keman dolu ve dostluk dolu bir haftaydı. Hem öğrencilerimiz hem de bizim için çok büyük tecrübe oldu. İnşallah bu festival gelenekselleşir ve devamları tekrar tekrar Edirne’de yapılır. Ben bu festivalin Edirne’de yapılacağına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile de Balkanlarla ve diğer Avrupa ülkeleriyle güzel bir dostluk köprüsü kurulmuş oldu” dedi.

TÜ, BELGRAD MÜZİK ÜNİVERSİTESİYLE ERASMUS PROTOKOLÜ İMZALIYOR

Sırbistan ile dostluk köprüsünün kurulduğunu belirten Prof. Zafer, “Sırbistan’la bu vesile ile çok güzel bir dostluk köprüsü kurulduğunu düşünüyorum ve yakında 2 üniversite arasında (Trakya Üniversitesi ve Belgrad Müzik Üniversitesi) Erasmus protokolü imzalayacağız” ifadelerine yer verdi.

Program öğrencilere katılım belgesi verilmesi, sanatçılara plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.