Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Baklavada denetimler arttırılsın”

Edirneli baklavacı Halil Özer, baklavada sahteciliğe dikkat çekti. Özer, 200 liranın altında baklava satılamayacağını, 100 liraya satanların bezelye ve glikoz kullandığını iddia etti. Özer; “Denetimler sıklaştırılsın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 18:13
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Baklavada denetimler arttırılsın”

Edirneli baklavacı Halil Özer, baklavada birçok yerde sahtecilik yapıldığını söyledi. Baklavanın maliyetli olduğunu, Antep fıstığının kilosunun bin 200- bin 300 liralarda olduğunu söyleyen Özer 200 liranın altında baklava satışının mümkün olmadığını belirtti.

Özer; “Bulgarlardan, bizim bu tatlılarımıza ilgi var ama çoğu anlamıyor. Bazı üreticiler fıstık yerine bezelye kullanıyorlar. Bir gram bile şeker kullanmadan glikoz kullanıyorlar. Ama Bulgarlar çoğu anlamıyor. Anlaması için sık sık denetimler yapılması lazım. Şu anda Antep fıstığının kilosu bin 200 – bin 300 lira. Normalde baklavanın fiyatı 200 lira ama bu tür ürünler kullananlar kilosu 100 liradan baklava satıyorlar. 200’den bir lira aşağı baklava satamazsın, satılamaz, çünkü maliyet belli. Bu satanlar bezelye ve glikoz kullananlar. İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü yerinde olsam denetimleri sıklaştırırım ve tahlile götürürüm. Tahlile götürmediğin sürece Bulgarları kandırırlar. Benim dükkanım 28 seneden beri burada, kendi tezgahımda çalışıyorum. Ben kendime, ürünüme, kullandığım malzememe güveniyorum. Denetimler arttırılmalı” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.