Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baklavacı, Sahte Baklavaya Denetim İstiyor

Edirne’de 130 liraya baklava satılması, baklavacı İbrahim Halil Özer’i isyan ettirdi. Özer, maliyetlerin artmasıyla 130 liraya gerçek baklava satılmasının imkansız olduğunu söyleyerek, kentteki kurumlara sahte baklavaya karşı denetleme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 18:03
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Baklavacı, Sahte Baklavaya Denetim İstiyor

Edirne’de bazı işyerlerinde kilosu 130 liradan baklava satılması, 28 yıllık baklavacı İbrahim Halil Özer’i isyan ettirdi.

Artan maliyetlerle 130 liraya baklava satmanın imkânsız olduğunu belirten Özer; “Ben 28 senelik baklavacıyım. Fıstığın kilosu bin 300 lirayı aşmış durumda. Bu fiyatlara bazılarının sattığı gibi 130 liraya baklava satmak kesinlikle imkânsız” dedi.

“UCUZ BAKLAVA ALMAYIN”

Vatandaşların asla ucuz baklava almamaları tavsiyesinde bulunan Özer; “Vatandaşlarımız kendine göre haklı. Ucuz baklava arıyorlar ama ben asla ucuz baklava alınmasını onaylamıyorum. Ucuz baklavada glikoz ve boyalı fıstık kullanıyorlar. Bizim kullandığımız fıstığın kilosu bin 300-bin 400 lira aralığında. Vatandaşın sağlığıyla oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

“TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ DENETLESİN”   

Edirne Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün sahte baklavaya karşı denetleme yapmasını isteyen Özer; “Belediye ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bunları denetlemesini istiyorum. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bunun denetimlerini yapsın. Beni de denetlesin. Bende bir hata varsa bana da ceza yazsın. Ama vatandaşa bu sağlıksız baklavaları yedirmesin” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.