Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kacır: Edirne’nin kalkınmasını destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SOGEP Programı kapsamında Kalkınma Ajansı Edirne Projeleri açılış törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 14:31
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bakan Kacır: Edirne’nin kalkınmasını destekleyeceğiz

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SOGEP Programı kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen Kalkına Ajansı Edirne Projeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Programa, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Belgin İba, Cumhur İttifakı temsilcileri, oda başkanları, sanayiciler, kurum başkanları katıldı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalarla devam etti.

“BÖLGEMİZİN KALKINMASINA YARDIMCI OLMAKTAYIZ”

Gerçekleştirilen projeler ile Trakya Bölgesi’nin kalkınmasını hedeflediklerini belirten Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bugün buradan Kalkınma Ajansı olarak Edirne ve ilçelerinde turizmden gastronomiye, kadınlarımızın el emeğinin görünür kılınmasından istihdamının arttırılmasına gençlerimizin mesleki eğitim ile desteklenerek istihdam edilebilirliğinin arttırılması gibi alanlarda yürütülen 17 projenin açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu projelerin yanı sıra Kalkınma Ajansı olarak farklı projelerde de faaliyette bulunmakta Edirne'mizin, bölgemizin kalkınmasına yardımcı olmaktayız. Edirne ilimizin ihracatının arttırılması için Balkanlar Masası, Yahudi ve kurmuş olduğu dış ticaret, istihbarat merkezi vasıtasıyla özel sektörümüzün rekabet gücünü artırarak başta Balkanlar olmak üzere farklı pazarlara erişimimizi sağlayacak destekler sunuyoruz. 2017 yılında 1300 olan sağlık turisti sayısı 2023 sonu itibariyle 25 bin seviyesine ulaşmıştır. Yine Kalkınma Ajansı olarak Türkiye'nin ilk yerli ve milli hibrid ayçiçeğini yine Trakya'da, yaklaşık 3 senedir tüm Trakya'da ilk başta, daha sonra da 43 ilde şu an satışı devam etmektedir” dedi.

“TEKNOLOJİ AĞIRLIKLI SANAYİ NOKTASINA İHTİYACIMIZ VAR”

Edirne’nin teknolojik ağırlıklı sanayiye ihtiyacı olduğunu belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bizim buradaki sizlerin destekleriyle, yönetimdeki tüm arkadaşlarımızla, ortak hedefimiz şu anda turizmde Edirne'nin yüzde beşini ya da yüzde onunu ancak kullanılmış durumda. Sanayi noktasında bizim tarım şehri olmamız ve tarımın modern yüze edilmesiyle beraber bizim işsiz kalan özellikle Roman vatandaşlarımız var. Burada yeşil sanayi dediğimiz buradaki insanlarla ve buradaki toprakla barışık sanayi noktasında teknoloji ağırlıklı sanayi noktasında ihtiyacımız var. 5-6 ay süre içerisinde neredeyse 4 tane organize sanayimiz oldu. Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi’ni onayladınız şu anda işlemler devam ediyor. Keşan'da bugün altyapı çalışmaları başladı. Orada temel törenimiz olacak. İpsala’da altyapı tamamlanmak firmaların burada temel atma törenlerini inşallah beraber yapacağız. Umudumuz burada serbest ticaret bölgesi, yine aynı şekilde endüstri bölgelerinin ve teknolojilere dayalı alanların oluşturulması ve Balkanların cazibe merkezi olması noktasında inşallah burada bütün arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışmayı ortaya koyacağız. Sizlerin de destekleri bizim için çok kıymetli, çok anlamlı. O anlamda da destek vereceğinizden eminiz” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE SANAYİSİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne’de sanayinin destekleneceğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Edirne Kalkınma Ajansı Edirne projeleri açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Trakya'nın göz bebeği, 4 bir yanı tarih kokan serhat şehri kültür mirasımız Edirne geçmişte olduğu gibi bugün de kalbimizde özel bir yere sahip. Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir asra yakın ecdadımızın baş şehri olmuş. Pehlivanlar yurdu Edirne'ye bugün de yeni projeler, yeni eserler kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Edirne’mizin nitelikli ve çok yönlü kalkılmasını destekleyecek 17 projenin şehrimizde ve ülkemizde hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ülkemizi muasır medeniyetler birliğinin de üzerine taşıyacak yatırımlara imza attık. Elbette yetmez diyoruz. Cumhuriyetimizin 2 asrında Türkiye yüzüncü yılında daha gelişmiş yükselmiş, marka şehirler için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda Edirne’mizin de sanayisini, üretimini, istihdamını, kalkınmasını desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

KACIR’DAN İBA’YA DESTEK ÇAĞRISI

Edirne’nin gerçek belediyecilik ile tanışmasını gerektiğini belirten Kacır, “Türkiye yüz yılında Edirne Milli Gerçekleştirdiğimiz projelerle ihya etmeye devam edeceğiz. Edirne için, Edirneliler için yeni hedefler koymaya, projeler üretmeye devam edeceğiz. Serhat şehri olmak demek, öncü olmak demektir. Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız. Edirne'yi biliyoruz, görüyoruz ki maalesef gerçek belediyeciliğe, gönül belediyeciliğine hasret. Diyoruz ki gelin 31 Mart'ta Edirne’de bu hasrete son verelim. Edirne gerçek belediyecilikte tanışsın. Türkiye yüzyılında yoluna güçlü şekilde devam etsin biz kadim şehrimiz Edirne'yi bir başka seviyoruz. Biz bu şehrin yiğitliğini, cesaretini seviyoruz. Bu kadim şehrin söz konusu millet ve memleket olunca hep en ön safta olan vatanperver insanları seviyoruz. İnanıyoruz ki inşallah 31 Mart'ta tercihini vatan ve millete hizmet aşkıyla çalışanlardan yana kullanacak Ecdadın şehri Edirne'de inşallah emanet ehil olana Belgin Hanım’a teslim edilecek” ifadelerine yer verdi.

Program ETSO Başkanı Sezai Irmak’ın Kacır’a hediye takdimi, üretici kadınların yapmış olduğu eserlerin Kacır’a takdimi ve son olarak kurdele kesimi ile program sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.