Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bak; “Edirne, Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda”

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 Türkiye Buluşmaları Programına katılan T. C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Meriç Nehri’nde yapılan Balkan Kürek Şampiyonası’nı örnek göstererek; “Edirne, Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda İlerliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 12:33
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bakan Bak; “Edirne, Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Başkanlığı tarafından bir restoranda 2023 Türkiye Buluşmaları Programı düzenlendi.

Programa T. C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Kocaeli Milletvekili Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Vehbi Koç, AK Parti Trabzon Milletvekili Veysal Tipioğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mestan Özcan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Sibel Betül Birer, AK Parti MKYK Üyesli Mustafa Hamarat, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve partililer katıldı.

“EDİRNE’MİZİN HER KÖŞESİNİ ZİYERET EDECEĞİZ”

Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Belgin İba; “2023 Türkiye Buluşmaları kapsamında bugün çok değerli milletvekillerimizle, MKYK üyelerimizle, bakanımızla Edirne’mizin her bir köşesini ziyaret edeceğiz. Bu programdan sonra herkes bir merkeze veya ilçelere dağılacak. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“180 BİN OLAN YURT KAPASİTESİNİ 980 BİNLERE TAŞIDIK”

Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın konuşmasının ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak; “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak uygulanan politikaları belirlenen politikaları uygulamakta sorumluyuz. Öncelikle birkaç hususu bakanlığımla ilgili hususu belirtmek istiyorum. Tabii malumunuz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı üniversitelerde başlıyor. Bu süreç içerisinde bakanlığımıza bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesiyle gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yapılan bu dönem ve yapılan başvuruların yüzde 91’ini şu anda yerleştirdik ve yine yerleştirmeler devam ediyor. 180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdık. Burada gençlerimize barınma imkânı sağlıyoruz ve sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Hizmetlerimizi arttırıyoruz. Büyük bir barınma gücüne sahip. Kredi Yurtlar Kurumu'nu yönetiyoruz. Yerleştirme süreci böyle devam ediyor” şeklinde konuştu.

“EDİRNE SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Bakan Bak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın spor içinden gelmesi nedeniyle de çok şanslıyız. Gençlerle olan diyaloğu nedeniyle de çok şanslıyız. Binlerce tesis yapıldı. Halı sahalardan tutun tenis kortlarına, basketbol sahalarına, voleybol sahalarına, kapalı spor salonlarına, yüzme havuzlarına, stadyumlara kadar tesisler Yapıldı. Her tarafta bu tesislerin eserleri gözüküyor. Bir yandan da bu tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Hemen sağımızda bir parkur kürek parkuru. Yapıldı. Burada geçen hafta Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası gerçekleştirildi. Şimdi de Balkan Şampiyonası gerçekleşiyor. Yani Edirne'miz için bir spor şehri olma yolunda, Balkanlar'ın spor şehri olma yolunda ilerliyor” ifadelerine yer verdi.

“YAŞAYAN BİR STAT PROJESİ HAZIRLADIK”

Edirne’ye yapılacak olan stat hakkında açıklama yapan Bakan Bak; “Stadyumun projesi hazır. Biz onun projesini il başkanımız, valimiz ile hep beraber hazırladık. En kısa zamanda başlayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Tunca’da çok güzel bir tesis yaptık. Öncelikle Edirnespor’u oraya taşıdık. Bu hafta da maçları başlıyor. Çevre düzenlemesiyle, tribünleriyle gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Bu tabii bizim önemli bir işimiz, 36 tane stat yapıldı. Sırada yapılacak statlar var. Bunlardan bir tanesi de inşallah Edirne'de olacak. Güzel bir proje hazırladık. Yaşayan bir stat projesi hazırladık. İnşallah içinde spor salonlarında tesisleriyle sadece 15 beş günde bir maç oynanan değil, her zaman aktif olan faaliyetleri olan kültür merkeziyle içindeki diğer sportif salonlarında olan güzel bir tesis projemiz hazır. İnşallah kısa bir sürede başlayacağız” diye konuştu.

Program AK Parti İl Başkanlığı’na yeni katılan üyelere rozet takılmasıyla sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.