Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımsız adaydan İstasyon’da kahvehane toplantısı

Edirne Belediye Başkanlığına bağımsız adaylığını açıklayan Songül Çetinkaya Tül, vatandaşlar ile bir araya gelerek mahallelinin sıkıntılarını dinledi, kendisiyle birlikte bağımsız olarak seçime girecek meclis üye adayı olacak adayları tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 23:25
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bağımsız adaydan İstasyon’da kahvehane toplantısı

Edirne Belediye Başkanlığına bağımsız adaylığını açıklayan Songül Çetinkaya Tül, Edirne’nin İstasyon Mahallesi’nde bir kıraathanede vatandaşlar ile bir araya geldi. Bir müddet mahallelinin sıkıntılarını dinleyen Tül, daha sonra Edirne Belediye Meclis Üyeliğine bağımsız aday olacak üç ismi açıkladı.

“KİRLENEN BELEDİYEYİ BERABER TEMİZLEYELİM”

İstasyon Mahallesi’ndeki bir kahvehanede konuşan Tül, “Gelin biz birbirimize sahip çıkalım. Toprağımıza, şehrimize, suyumuza havamıza, el birliğiyle kenetlenelim. Bizi yönetenlerin cebimizden alıp ceplerine koymalarına izin vermeyelim. Yolsuzluğa ve süre gelen yoksulluğa dur diyelim. Belediyemizi patronlar eş, dost, arkadaş, siyasi, nüfus için kullanmalarına izin vermeyelim. Ben size lider olayım hep birlikte yönetelim. Sesimizi duyalım, üretimi artıralım, adil bölüşümü sağlayalım ve bunları toplumsal barış içinde gerçekleştirelim. Şehrimizin her köşesini sevelim, gurur duyalım. Gelin hep birlikte kirlenen belediyeyi temizleyelim. Ben size şeffaf bir yönetim sunuyorum. Ben ve ekibim projeleri hazırlarken çok heyecanlandık. Sizlerle de yapacaklarımızın bir kısmını paylaşmak istiyorum” dedi.

“HALKI KADERİNE TERK ETMEYECEĞİM”

Yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Tül, “Çiftçilik ve besiciliği teşviklerle yeniden hayata geçireceğiz, tarım kursları açacağız, marketler zincirimiz olacak. Üreticiden alıp halka satış, eğitim ve gelişim kurslarımız olacak. Her yaşa hitap eden, her dalda mesleki kurslar, aşevleri ve düğün salonlarımız olacak. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve tüm öğretmenler için maliyetine yemek satışları yapacak, yemek fabrikası kuracağız ve dağıtımını yapacağız. Dar gelirliye kartlı sistem yapılacak, kimlik niteliği taşıyacak ve belediyenin tüm haklarından ücretsiz faydalanılacak, tüm sosyal haklarımızı güçlendireceğiz. Buradaki maksadımız dar gelirli kimsenin kalmaması. İş sahaları açacağız, istihdama öncelik vereceğiz. Nikah şölenleri, sünnet şölenleri her yıl yapılacak, ulaşım sorununu kökünden çözeceğiz. Halkı kaderine terk etmeyeceğim. Geri dönüşüm fabrikaları kuracağız, amaç vatandaşların cebini rahatlatmak. Ayrıca uluslararası ticaret yapmak, şehri geliştirmek gençler için spor kulüpleri yapılacak her yıl her spor dalından Edirne’mizi temsilen şampiyonlar çıkaracağız. Kadın hakları, çocuk hakları, engelli hakları ve hayvan hakları önceliğimiz olacak. Şimdi biraz heyecanlandıysak bu vaatlerin sadece ve sadece 10’da bir olduğunu söylemem gerekir. Çok önemli projelerimizi şimdilik söyleyemiyoruz. Çünkü çalıyorlar. Bunlar ve daha fazlasını yapmak için sizlerden yetki istiyorum. Gelin hep birlikte kazanalım” ifadelerine yer verdi.

“HALKIN YÖNETİMİN İÇERİSİNDE OLMASINI İSTİYORUZ”

Temiz bir yönetim istediklerini belirten Edirne Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi adayı Semih Toprak, “Artık Edirne’de büyüklerin değil de halkın yönetimde olması, sorunlarına yanıt verecek yöneticilerin görevde olmasını istiyoruz. Güzel projelerimiz var. Kirli siyasetten ve kirli siyasetçilerden bıktık. Temiz bir yönetim istiyoruz. Halkın yönetimin içerisinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“SİYASET YALAN ÜZERİNE KURULMUŞTUR”

Edirne Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi adayı Hilmi Keskin ise şöyle konuştu: “Biz bu yola çıkarken başkalarını desteklemek istedik. Görüşüp konuştuğumuz zaman biz fikrimizi değiştirdik. Songül Hanım da beni Edirne Belediyesi Meclisi’ne adaylığımı koymamı istedi ve ben de kabul ettim. Siyaset yalan üzerine kurulmuştur. Siyasiler oy zamanı gelirler, yapacaklarını anlatırlar fakat zamanı geldiğinde senin isteklerin nerede kaldı? Maalesef yok.”

Vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Edirne Belediye Meclisi adayı Emel Kılıçer, “Songül Hanım’ı proje ile alakalı ben de çok destekliyorum ve sizlerden de destek bekliyoruz” dedi.

Tül, Edirne Belediyesi Bağımsız Meclis üyelerinin tamamının açıklanmadığını söyledi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.