Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bağ-Kur prim ödemelerinde indirim yapılmalı”

İYİ Parti Edirne 28. Dönem Milletvekili adayı Hasan Hakan Şahin, asgari ücret ile çiftçilerin ardan Bağ-Kur primlerine dikkat çekerek; “Bağ-Kur prim ödemelerinde indirim yapılmalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 10:37
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Bağ-Kur prim ödemelerinde indirim yapılmalı”

Son açıklanan asgari ücret ile çiftçilerin Bağ-Kur primlerinde de artış olduğunu belirten İYİ Parti Edirne 28. Dönem Milletvekili adayı Hasan Hakan Şahin, “Çiftçilerimizin Bağ-Kur prim ödemelerinde indirim yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Şahin, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Üretmek için canla başla çalışan çiftçilerimizin maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir yandan girdi maliyetlerindeki artış, diğer yandan iklimsel koşullardaki değişim ile verim kaybı yaşayan çiftçilerimizin sırtına bu kez de son yapılan asgari ücrete zamla BAĞ-KUR prim yükü eklendi. Çiftçimiz bu maliyetler karşısında üretimden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Bölgemizde ve ilimizde köylerde tarımla uğraşan genç nüfus neredeyse kalmadı” dedi.

“SIKINTILAR DOĞRU PROJELER VE ÜRETİMLE ATLATILABİLİR”

BAĞ-KUR prim ödemelerinde çiftçilere destek olunması gerektiğini belirten Şahin; “Genç çiftçi sayımızı artıracak yeni projeler hayata geçirilmelidir. Çiftçilerimiz yalnız bırakılmamalıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar doğru projeler ve üretimle atlatılabilir. Tüm çiftçilerimize sağlıklı ve bol bereketli bir yıl diliyorum” sözlerine yer verdi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.