Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvada bolluk yılı

Edirneli esnaf Rıdvan Arslan ayvada bolluk yılı olduğunu söyledi. Arslan, Çanakkale’den gelen ayvanın özelliğinin ise “Sulu olması ve yerken tıkamaması” olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 15:17
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Ayvada bolluk yılı

Edirneli esnaf Rıdvan Arslan, bu yıl ayva sezonunun oldukça verimli geçtiğini ve ayvada bolluk yılının yaşandığını ifade etti. Arslan, özellikle Çanakkale'den gelen ayvanın kalitesine dikkat çekerek, bu meyvenin sulu olması ve tüketirken insanları rahatsız etmeyecek bir dokuya sahip olmasıyla öne çıktığını belirtti.

Ayvanın kilosunu 25 liradan sattığını belirten Arslan, bu durumun tüketiciler için memnuniyet verici olduğunu ve kaliteli ürünün uygun fiyatla sunulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan, ayva meyvesinin sağlık açısından birçok faydasını da hatırlatan Arslan, vitamin ve lif açısından zengin olduğunu ve tüketilmesinin beslenme açısından önemli olduğunu belirtti.

“90 KASA SATTIM”

Satışların iyi olduğunu söyleyen Arslan; “Ayvayı Çanakkale Ezine’den alıyoruz. Bu yıl ayvada bolluk var. Tarla ürünü olduğu için gönül rahatlığıyla alıp kendi malımızmış gibi satıyoruz. Özelliği ise sulu olması ve yerken tıkamaması. Satışlar çok güzel. Şu ana kadar 90 kasa sattık. Alanın gelip alması da bize kazançtan daha çok zevk veriyor. Para gelip geçici bir şey ama lezzetli ürünü vatandaşlarımıza ulaştırmak bizim için değerli” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.