Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AYM’den Olumlu Sonuçlar Bekliyoruz”

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Üyesi Av. Merve Demir, AYM’nin, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı CHP’nin yaptığı başvuruyu kabul etmesinin, yaşam hakkı savunucuları için umut olduğunu belirterek; “Olumlu sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:48
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“AYM’den Olumlu Sonuçlar Bekliyoruz”

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a karşı düzenlediği oturma eylemi, 40 gündür devam ediyor.

Kentteki bazı odalar, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) kanunla ilgili yaptığı iptal başvurusu ve AYM’nin başvuru ile ilgili gerçekleştirdiği ilk inceleme gündem oldu.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Üyesi Av. Merve Demir, AYM’nin, kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesini tamamlayarak, davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine hükmetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

“ESASA GEÇMESİ BİZİM İÇİN BİR UMUT VE BAŞARIDIR”

Demir, CHP’nin kanuna karşı AYM’ye başvurduğunu hatırlatırken; “CHP’nin başvurusunda usulen herhangi bir problem olmadığı anlaşıldı, başvurusu kabul edildi ve esasa geçildi. Anayasa Mahkemesi artık maddeleri görüşmeye geçti. Esasa geçmesi bizim için bir umut ve başarıdır. Olumlu sonuçlar bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nden bu yasayı iptal etmesini umuyoruz ve bekliyoruz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.