Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın: “Aynı Yasayı Yine Farklı Şekilde Çıkarmak Niyetindeler”

Edirne’de Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde, “ötenazi” deyiminin metinden çıkarılması ile ilgili “Ötenazi kelimesinin kaldırılması bizim için bir anlam ifade etmiyor. Farklı şekilde yine aynı yasayı çıkarmak niyetindeler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 18:37
Kaynak: HİLAL PEKER
Aydın: “Aynı Yasayı Yine Farklı Şekilde Çıkarmak Niyetindeler”

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde ötenazi yapılacağına ilişkin hükmün metninden çıkarılması ile ilgili Batı Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Kanun teklifinde ötenazi hükmünün çıkarılmasının, hayvan haklarını koruma açısından yetersiz olduğunu vurgulayan Aydın, ötenazi uygulamasının bir önceki mevcut yasanın içerisinde olduğunu ve farklı şekilde yine aynı yasanın çıkarılması istendiğini ifade etti. Aydın, ötenazi maliyetinin kısırlaştırma maliyetinin neredeyse 2 katına tekabül ettiğini belirtti.

“ÖTENAZİ KELİMESİNİN ÇIKARILMASININ BİR ANLAMI YOK”

Aydın; “Hayvanlara ötenazi uygulaması bir önceki mevcut yasanın içerisinde de var. Hangi şartlarda uygulanabileceği de var. Kelime oyunları ile farklı şekilde yine aynı yasayı çıkarmak niyetindeler. O yüzden ötenazi kelimesinin kaldırılmış olması da bizim için bir anlam ifade etmiyor. Üretimi kesinlikle durdurmak zorundalar. İvedilikle nüfusa bakılmaksızın her ilçede her beldede, köyde bir kısırlaştırma merkezi kurularak hayvanların kısırlaştırılması gerekiyor. Bir sokak hayvanının ömrü 5-6 yıldır. 5- 6 yıl sonra biz böyle bir sorunu konuşmuyor olacağız” dedi.

“9 İLÇENİN SADECE 3’ÜNDE BAKIMEVİ VAR”

Edirne’de sadece 3 ilçede bakımevi olduğuna dikkat çeken Aydın; “Bugün 3 yılda sadece köpek saldırısından dolayı 10 ölüm gerçekleşmişken, 4 milyon köpeğe bu bedeli ödettik, cezayı kestik diyelim. Uygulanması çok zor bir yasadan bahsediyoruz. Hiçbir bilimselliği olmayan bir yasa. Böyle kapasiteli barınakları dahi olmayan bir ülkede bu yasayı çıkarmak demek hayvanlara acı çektirerek katletmek demek. Ötenazinin maliyeti şu an kısırlaştırma maliyetinin neredeyse 2 katına tekabül ediyor. Hangi belediye bu bütçeyi ayıracak. Edirne’de 9 ilçemiz var sadece 3 ilçemizde bakımevi var” diye konuştu.

“AKSAL’A ÇAĞRI”

Aydın, Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’a çağrıda bulunarak, kendilerine destek olmasını ve hayır oyu kullanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.