Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayaz’dan Kurtuluş Günü mesajı

Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz Lalapaşa’nın düşman işgalinden kurtulmasının 101. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
Ayaz’dan Kurtuluş Günü mesajı

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin kurtuluşu nedeniyle ilçe kaymakamı Okan Ayaz yayımladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de günümüzden 101 yıl önce Lalapaşa´da yazılmıştır.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Lalapaşa´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, başta milli mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.