Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar gününü Atatürk anıtında kutladı

Avukatlar günü dolayısıyla Edirne Barosu avukatları Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Törende konuşan Baro Başkanı Gökhan Karakoç avukatların; yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil ettiğini, yurttaşın hak arama özgürlüğünün sesi ve adil yargılamanın teminatı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 14:10
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Avukatlar gününü Atatürk anıtında kutladı

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Edirne Barosu avukatları Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi.

Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un anıta çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Dün görevi teslim alarak, Edirne Belediye Başkanlığına resmi olarak başlayan Edirne Barosu’na kayıtlı Av. Filiz Gencan Akın da törene katılarak meslektaşlarını yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, her 5 Nisan’da olduğu gibi, Devletimizin kurucusu, hukuk devrimlerinin de aralarında bulunduğu Cumhuriyet aydınlanmasının mimarı Büyük Atatürk'ün, Ata'mızın manevi huzurunda bulunmanın tarifsiz heyecanı içinde olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Bilindiği üzere; yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eden, yurttaşın hak arama özgürlüğünün sesi ve adil yargılamanın teminatı olan biz avukatların günü bugün. Ama aynı zamanda kadim mesleğimizin saygınlığını gelecek kuşaklara aktarmanın mutluluğunu paylaşmak yerine, içerisinde bulunduğu zorlu dönemden, aydınlığa çıkma mücadelesini konuşmak, vermek zorunda bırakıldığımız gün bu gün. Bu dönemde Edirne Barosu olarak, hak arama mücadelesi içerisinde yurttaşlarımızın yanında olurken, aynı zamanda ve öncelikli olarak İşçisinden, memuruna, serbest çalışanından, stajyerine kadar tüm meslektaşlarımızın haklarını koruma yükümlülüğünün omuzlarımıza yüklediği tarihi sorumluluğu bir kez daha yürekten hissediyoruz. Biliyoruz ki, avukatlık mesleği ne kadar güçlenirse yargı o kadar güçlenecek ve hukuk devletinin sağladığı teminat da bir o kadar sarsılmaz olacaktır. Avukatlık Kanunu'nun biz Barolara yüklediği ‘Hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak ve korumak’ bilinciyle Edirne Barosu, bir asrı aşan tarihi boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeyi görev bilmiştir. Bu yolda karşılaştığı zorluklara hiçbir zaman boyun eğmemiş, her zaman yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve bu hakların savunucusu olan meslektaşlarının en büyük destekçisi olmuş ve olmayı kararlılıkla sürdürme azmindedir. Tüm bu karamsar tabloya rağmen, içinden geçmekte olduğumuz zaman diliminin, mücadele azmimizi arttırarak yeşerteceği güzel günlere vesile olmasını diliyor, geride bıraktığımız dönemde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, rahatsızlıkları devam eden meslektaşlarıma acil şifalar diliyorum. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum.”

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.